...

Uzmanım Blog

duyurular, yenilikler, haberler, güncellemeler

Canlı Destek Kanalları Nedir?

... alattin // 7 yıl önce yazdı

Artık konusunun uzmanı kişiler diledikleri zaman gerçek zamanlı soruları yanıtlayabiliyor, destek verebiliyor.

Uzmanim.net v2 üzerinde yeni bir özellik ile karşınızdayız: Canlı Destek kanalları

Hepinizin bildiği gibi Uzmanim.net soru-cevap üzerinde ilerleyen bir platform.  Aynı zamanda kullanıcılar karşılaştıkları sorunlara buldukları çözümleri buradan paylaşabiliyorlar.

Canlı Destek Kanalları, uzmanlar ile belirli konularda sorun yaşayan kullanıcıları gerçek zamanlı karşı karşıya getiren yeni bir uzmanım.net özelliği. Canlı Destek Kanalları ile uzmanlar, sorun yaşayan kullanıcılarımız ile etkileşime geçerek anında sorulara cevap verebilecekler.

Canlı destek kanalları özellikle fidye virüsleri, tarayıcı korsanları, virüs saldırıları gibi  birden fazla kullanıcıyı etkileyen zararlı yazılımlar konusunda desteğe ihtiyacı olan kullanıcılarımız ile bir araya geleceğimiz konuşma odalarıdır.

Canlı Destek Kanalları ihtiyaç olduğu durumlarda güvenilirlik seviyesi 2500+ olan her uzman tarafından açılabilir.

Canlı Destek kanalı açan uzman kanalı istediği saatler arasında açabilir ve kapatabilir. Canlı destek kanalı açacak uzman kanalı açarken şunlara dikkat etmelidir

Canlı Destek Kanalı Adı:
Canlı destek kanalının adı, soru ve çözümlerdeki etiketler ile etkileşim halindedir. Örneğin Virüs adında bir canlı destek kanalı açtığınızda Virüs etiketine sahip tüm sorulardaki kullanıcılara anlık olarak bildirim gider. Bu bildirim “Virüs konusunda destek alabileceğiniz Canlı destek kanalı açıldı. Kanala buraya tıklayarak giriş yapabilirsiniz” şeklinde bir davetiyedir.

Bu sebepten kanal adı önemlidir. Paylaşılan çözümlerde etiketlendirmeye bu anlamda dikkat etmekte fayda var.

Canlı Destek Kanalı Açıklaması:

Canlı destek kanalının ne amaçla açıldığı net bir şekilde belirtilmelidir. Örneğin “Virüs” adında bir kanal açıldıysa “Virüsler, virüs temizleme yardım kanalıdır” şeklinde bir açıklama uygun olacaktır.

 

Canlı Destek Kanalı nasıl açılır?

2500+ üzeri güvenilirlik sahibi uzman http://uzmanim.net/canlidestek adresine girdiğinde sayfanın üst bölümünde Canlı Destek Kanalı Adı ve Açıklamasını doldurduktan sonra Kanalı Aç diyerek kanalı açabilirler.

Bu işlemden sonra http://uzmanim.net/canlidestek altında kanal listelenecektir.

Canlı Destek Kanalı nasıl kapatılır?

Uzman üye Canlı destek kanalının içinde bulundan komut satırı üzerinde kanalikapat kanaladi komutunu kullanarak kanalı kapatabilirler.

 

Kanaldan kullanıcı nasıl atılır, engellenir?

Eğer bir kullanıcı kuralları ihlal ediyorsa bu kullanıcı kanaldan atılmalıdır. Kullanıcıyı kanaldan atmak için  engelle kullaniciadi komutu kullanılmalıdır. Kullanıcı bu işlemden sonra sadece okuyucu moduna geçer ve kanala mesaj gönderemez.

Kullanıcı engeli nasıl kaldırılır?

Kullanıcının engelini kaldırmak için engelikaldir kullanici komutu kullanılmalıdır. Bu işlemden sonra kullanıcı tekrardan kanala gönderim yapabilir