...

Uzmanım Blog

duyurular, yenilikler, haberler, güncellemeler

Çözümler tekrar ana sayfada

... alattin // 7 yıl önce yazdı

Bir süre önce uzmanim.net ana sayfasından kaldırılan çözümler artık yeniden ana sayfaya düşecek.

Hepinizin bildiği üzere, uzmanim.net uzmanlarının karşılaştıkları sorunları çözmek için ürettikleri pratik bilgileri paylaştıkları bir alan var: Çözüm paylaş

Çözümler, gerçekten pek çok kullanıcı için çok önemli bir veri kaynağı. Özellikle düzgün girilmiş bir çözüm Google üzerinden erişilebilir oluyor ve benzer sorunu yaşayan diğer kullanıcıların sorunu çözmeleri için  bir yol haritası görevi görüyor.

Çözüm paylaşırken uzmanların yalın bir dil kullanmaları, karmaşıklıktan uzak, her adımı dikkatlice ve özenle anlatmaları çok önemli. Örnek vermek gerekirse  "Kayıt defterini açın"  demek yerine " Windows ve R tuşlarına basın, açılan ekrana regedit yazın ve enter tuşuna basın" gibi belirsizlikten uzak bir dil kullanılmalı. Her seviyeden kullanıcının uzmanim.net'i bir çözüm kaynağı olarak gördüğü ve sizin yönlendirmelerimiz doğrultusunda sorununa çözüm aradığını unutmamamız gerekiyor.

Yine yanlış anlaşılan bir duruma değinmek istiyorum. Başka bir sitede gördüğünüz çözümü aynen kopyala-yapıştır ile uzmanim.net'te paylaşmak yasaktır.  Artık jenerik olmuş bazı içerikleri uzmanim.net formatına uygun olarak girmekte sıknıntık yok.  Dikkat etmeniz gereken uzmanim.net formatına uygun olarak içeriği oluşturmanız, belirsizlikten uzak bir şekilde adımları açıklamanız.

Son dönemde yanlış kullanımdan dolayı çözümleri geçici bir süre uzmanim.net ana sayfasından kaldırmak zorunda kaldık. Şimdi yeniden paylaşılan çözümler uzmanim.net ana sayfasına düşecek.

Bu son halinin daha faydalı olacağı düşüncesindeyiz.