1 haftalık sistemi mi satmaya kalksam kaç TL eder?

0

Selamlar herkese drama anlatacağım ve az bir şey pişmanlık yıllarca AMD kullandım ve bilgisayarım bozuldu 250 TL masrafı vardı zaten sistem o kadar etmezdi bende yeni bir İntel tabanlı sistem toplayayım dedim ve tam 2200 TL'ye bir sistem topladım herkes V3 al dedi dinlemedim AMD istemiyorum artık dedim ve şu sistemi aldım;

İntel İ3 7100 
Asus H110M-K 
Asus GT 1030 OC Phoenix 
Kingston 2133 8 GB RAM 
1 TB Seagate Disk 
600w 80+ bir psu(marka belli değil)
Zalman Cnps5z soğutucu
ve tek fanlı pencereli kasa 

Ben aslında belaya bulaştım :(( kendim toplayamadım bilgisayarcı bize 250 TL masraf çıkarınca tam dükkandan çıkarken adam bir kasa gösterdi 1300 TL ve ne olduysa onu aldık eve geldim açtım kasmalar var ve PC kötü değiştirmek istedim sadece parayı geri almak istedim ama babam parayı geri almak olmaz bunu götürerim o sana yeni sistem toplasın dedi ve bende isteğime göre liste hazırladım ama adam kafasına göre Asrock anakartı, bellekleri, psu'yu ve kasayı değiştirmiş ve 2200 TL dedi hepsi benim hesaplamam ise 2100 TL idi. Ben acayip sinir oldum tabi bir de özenle toplayacaktım adama dedim toplarken yanınıza geleyim bari adam dedi ki sen bize güvenmiyor musun? Biz kaç yıllık esnafız yav ben sadece sistemi mi görmek istedim içim rahat etsin istedim. Her neyse toplandı aldım kasayı eve geldim her şey tamam ama 2 gün sonra İ3 8100'ler piyasaya çıkınca hepten üzüldüm bilsem 8. nesilleri beklerdim dedim. Ayrıca bu sistem alelacele ye geldi max 2200 TL civarı daha iyi de bir sistem toplayabilirdim inadım yüzünden ryzen istemedim, adam parçaları değiştirdi ve tartışma, soğukluk derken anlayacağınız içim hiç rahat etmedi.

Ben şimdi bu sistemi olduğu gibi 2. el satış yapan sitelere, forumlara kaç TL'ye satabilirim? Ne öneri verirsiniz bana?

ismail7854 ismail7854 (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bu saatten sonra söylemenin mantığı yok ama keşke soğutucu almayıp ondan artan parayı ekran kartına yatırarak model arttırsaydınız. Bu seviyedeki bir işlemciye soğutucuya gerek yoktu açıkçası.

    Bilgisayarınız düşük bütçeli olarak hazırlanmak istemiş gibi görünüyor. Piyasanın da halini göz önüne aldığımızda fiyatların çok uçuk kalmadığı ve 2200 TL gibi bir fiyatla ancab bu seviyede bir bilgisayar toplanabiliyor. Bilgisayarı daha çok hangi amaç ile satın aldınız bilemiyorum ama oyun için aldıysanız küçük dokunuşlar yaparak sistem daha iyi hale getirebilirdiniz. 

    Intel'in yeni nesil işlemcisi çıktı diye bence üzülmenize gerek yok. Sizin işlemciniz 2 çekirdek ve 4 işlem parçacığına sahip. Yeni nesil işlemci ise 4 çekirdek ve 4 işlem parçacığına sahip. Teorik olarak 2 çekirdek daha artmış gözüküyor ancak bu pratikte çok bir fark yaratacağını düşünmüyorum. Muhtemelen çoğu oyunda yeni nesil 0-10 fps artış oluşturacaktı. Günlük kullanımda ise farkını büyük ihtimalle hissetmeyecektiniz.

    Şuanda bilgisayarınızı satmaya kalkarsanız aldığınız fiyatın altına satmak durumunda kalacaksınızdır. Bu da size yeni sistem alırken zarar ettirebilir.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol