6gb Ram 5gb Gözüküyor

1

sistemde 4+2gb ram var, sistem bilgisinde "6gb ram (kullanılabilir 4,94gb)" yazıyor

ayrıca kaynak izleyicide bellek başlığı altında "önbellek hatası/sn" diye bir ibare var oradaki değerler 500bin ile 4milyon arasında gidip geliyor.

leone1907 leone1907 (18)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    1. Genelde cihazınızın grafik kartına bellek ayrılması ile alakalıdır. Önce BIOS'ta  Advanced veya Configration gibi menünün içerisinde bununla ilgili bir ayar olup olmadığını kontrol edin. Genelde Memory Mapping yada benzer isimde bir ayar gurubu altında yer alırlar.

      BIOS' da eğer böyle bir menü göremiyorsanız; 

      Windows arama satırına msconfig yazın çıkan seçeneği seçin. Açılan pencerede Önyükleme sekmesini açtıktan sonra Gelişmiş Seçenekler butonuna tıklayın. Açılacak yeni pencerede sağ üstte Bellek üst sınırı ayarını göreceksiniz. Buradan bellek değerine göre istediğiniz gibi bir değer verebilirsiniz.
       
    2. Farklı marka ram yada MHznin, voltaj değerlerinin farklı olması nedeniyle bu tür durumlarla karşılaşılabiliyor. Örnek olarak kalitesiz Ramlerin MHzsi 1600MHz olsa dahi 1600 MHz yerine 1333 MHz gibi bir performansla görülebiliyor. Tavsiyem iki slotta' da ram varsa eğer cihazla birlikte gelen Ramin marka, Mhz, Voltaj vb. özelleriklerine göre 2. slota' da aynı özellikte bir ram takmanızdır.
    ogzkzu ogzkzu (286)
    7 yıl önce cevaplandı

    • sorun çözüldü, biosta ram mapping diye bir ayar vardı onu değiştirdim ram sınırlaması kalktı. leone1907 7 yıl önce
    • Gözünüz aydın:) ogzkzu 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol