Acaba bilgisayara 2 tane virüs koruma programı yüklenebilir mi?

-1

merhaba şimdi bende adwcleaner var bir tane daha program indireceğim sizce sorun olur mu? ikincisi reklam silmek için

ataberk11 ataberk11 (67)
7 yıl önce sordu

    Toplam 5 Cevap


    1

    Cevabi yazılanlara genel olarak bende katılıyorum. Fakat @candan ikinci antivirüs programını sistemi ağırlaştıracağı sebebiyle gereksiz olarak belirtmiş. Halbuki sadece sistemi ağırlaştırmaz @edogan belirtmesindede bahsedildiği gibi çakışmalara ve daha başka ciddi problemlerede yol açar; bir sistemde asla birden fazla antivirüs kullanılmamalıdır. Diğer görüşler @candan belirtmesi bir sistemde Defender ve birlikte bir iki güvenilir antimalware -eğer sistem öyle profesyonel maksatlarla falan kullanılmayacaksa- bencede yeteridir (ve ben öyle yapmaktayım).

    AdwCleaner için ise @murat belirtmiş, bir antivirüs programı değildir ve bir antivirüs programıyla birlikte aynı sistemde bulundurulabilir; bu tamamiyle doğrudur. 

    Fakat ayrıca belirtmek gerekir, @edizgokaslan belirtmesi "antivirüs programları kendileri virüstür" çok yanlış ve yanıltıcı bir bilgidir. Evet, bunlar eğer sistemlerde birlikte mevcut iseler birbirlerini virus olarak görebilirler ama bu onların gerçekte virüs olduklarını doğrulamaz. Bunlar eğer birbirlerini virüs olarak görüyorlarsa bunun sebebi antivirüs programlarının sisteme müdahale eden yapıları ile alakalıdır (Virüslerde sisteme müdahale ederler değişiklikler yapmaya çalışırlar). Ama sistemi derinlemesine taramayıpta gerektiğinde müdahalede bulunmazsa o programa zaten antivirüs denilemez, öyle değilmi. Herhalde @edizkozan çift antivirüs kullanılmamalı düşüncesini ifade etmek istemiş ama bunu hatalı ve oldukçada sakıncalı bir ifade ile yapmıştır; tecrübesiz kullanıcıların yanlış bilgilenmelerine yol açabilecek görüş belirtmiştir.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      1

      adwcleaner bir antivirüs programı değil.  Zararlı yazılım ve reklam temizleme yazılımı.

      AdwCleaner Avast, Eset nod 32 vb gibi sürekli aktif çalışan bir program değil. Siz çalıştırdığınızda çalışır. Adwcleaner'ı diğer programlar ile birlikte kullanabilirsiniz. Hiç bir sorun olmaz.

      Daha önce cevapladığım şu linke bakabilirsin: Bilgisayarda 2 tane virüs tarama programı bulunabilir mi ?

      murat murat (12492)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        Bir bilgisayarda ikitane antivirüs programı olabilir  ama gereksiz bilgisayarnızı ağırlaştırır  ( adwcleaner ) antivirüs programı değildir başarılı bir Malware tarama programıdır

        bilgisayarınızın Defender programı güncel ve açık olsun birde malware programı olsursa  çok çok yeterlidir

        örnek dünyaca sevilen ünlü bir program Malwarebytes Anti-Malware premium  yükletmenizi önerrim gerçek zamanlı koruma sağlaması için

        candan candan (4301)
        7 yıl önce cevaplandı

          0

          Kesinlikle Tavsiye Etmem. Çünkü; İki Antivirüs Programı Çakışabilir ve Sorunlara Yol Açabilir.

          Sana Önerim Microsoft Security Essentials Kullan Derim.

          edogan edogan (3)
          7 yıl önce cevaplandı

          • peki bu toolbar ve istenmeyen yazılmarı kaldırır mı ataberk11 7 yıl önce

          -1

          Yüklenir mi bilmem ama virüs programları bir virüstür zaten ama iyi niyetli denir fakat ben inanmıyorum arka da çalışarak ram yiyorlar zaten 2 tane olunca biri birini virüs olarak görebilir ve silebilir bi tane program vardı adını hatırlayamadım ama kendi dosylarını virüs olarak görüyordu zaten pc kullanmayı biliyorsan pek virüsle alakalı bir sıkıntı olmaz her önüne gelen dosyayı indirmeyeceksin reklamlara tıklama vb.

          edizgokaslan edizgokaslan (28)
          7 yıl önce cevaplandı

            üyelik gerektirir

            Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

            Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
            uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol