AdwCleaner nedir? Nasıl kullanılır?

0

Merhaba AdwCleaner programını haftada 1 kez çalıştırıyorum. Fakat merak ettiğim bir şey var ayarlar bölümünden herhangi bir ayar yapmaya gerek var mı? Daha iyi bir sonuç için. Gelişmiş ayarladan falan. Ayrıca bu programı kullanmadan önce ayarlardan Winsock adlı bir öğenin yanındaki tikini kaldırıyorum bunun sebebi ise bu Winsock adlı şey Windows ile bağlantılı şeyleri silebiliyormuş? Bunun hakkında da bilgi istiyorum. En son bu program Windows C klasöründe oluyor ya en doğru nasıl silinir izleri, karantinalar falan. Teşekkürler..

cengo42 cengo42 (5)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    AdwCleaner nedir.nasıl kullanılır? (tıkla)

    Winsock bilgisayarlar arasında bağlantılarda veya web sitelerine bağlantılarda (kısaca net bağlantılarında) fonksiyon sağlayan, onları düzenleyen microsoft bileşeni yada standardıdır (Açılımı Windows Socket)

    Winsock üzerine detay verebilecek kadar bilgi sahibi değilim fakat AdwCleaner ayarlarında Winsock kutusundan tikini falan kaldırmanın hiç gereği yok (Esasen Seçenekler sekmesindeki hiçbir ayar yada gelişmiş ayar yapmanında gereği bulunmaz). Oradaki tik tarama sonunda Winsock öğesinin silinmesine yol açmaz ve bir değişmeye sebep olmaz. Ama bağlantıyla alakalı bir problem olduğunda/bazı sitelere bağlantı yapılamadığı hallerde o bölüm altındaki "Sil" düğmesi tıklanılırsa eğer, sistemdeki Winsock bilgileri sıfırlanır, resetlenir. Bu işlemle bağlantı probleminin düzeltilmesi ümit edilebilir, denenebilir.

    AdwCleaner güvenilir bir uygulamadır, genel taramalar sonrası esasen hatalı sonuçlar çıkmaz. Ama bazı sürümlerde bu bazen olabiliyor. Bunlarda bir defasındaki hariç (o defasında windows çökmesine sebep vermişti) genellikle önemli hatalar olmaz bunlar ve sonraki sürümlerde onlarda zaten düzeltilir.

    Şu anda son sürüm 7.0.4.0 oluyor ve benim sistemimde (Windows 10 x64) bu sürüm tamamen hatasız çalışıyor.

    Edit:

    "Nasıl silinir" sorun gözümden kaçmış. Uygulama arabiriminden Dosya>Kaldır tıklanır. Aslında el ilede bu dosyaları (exe dahil, hepsini) silmenin hiç bir sakıncası olmaz (Kurulum gerektiren bir uygulama olmadığından rahatlıkla silinebilir). Öylede yapabilirsin.

     

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • hocam sağ olun uzun yazmışsınız bir daha Winsock kapatmam link için de sağ olun cengo42 6 yıl önce
    • Rica ederim, önemli değil @cengo42 temmuz 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol