AirTies modemleri Access Point olarak kullanma

1

AirTies Modemleri Access Point Olarak Nasıl Kullanırım?

AirTies 5442 Modem Acces Point olarak kullanmak?

Elimde kullanmadığım AirTies marka ADSL+/VDSL Modem bulunuyor.Bu modemi Acces Point olarak kullanıp internetimi güçlendirebilir miyim?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Eğer elinizde ADSL,ADSL2+ Modem Router gibi cihazlar varsa bu cihazınızı modem içerisindeki ufak ayarlamalar ile Access Point olarak kullanabilirsiniz.Bu sayede Access Point cihazı almanız gerekmeyecek elinizdeki modemleri Access Point gibi kullanabileceksiniz.

    Access Point nedir, ne işe yarar?

    Access Point yani türkçe olarak Erişim Noktası kablosuz sinyal yayarak bilgisayarları birbirlerine bağlayan ve internet bağlantılarını veren cihazlara deniyor.Access Pointlerin amacı var olan bir Wireless ağını güçlendirmek veya kablolu bağlantıyı kablosuz olarak kullanmak olabilir.Güçlendirme amacıyla kurulan Access pointler genelde ana modem sinyalinin ulaşmadığı bölgelere kurularak, sinyalin ulaşmadığı yere internet vermeyi amaçlamışlardır.Sinyalin ulaşmadığı bölgeye bir LAN kablosu çekilerek access pointe takılır ve access point ana modemden aldığı interneti tekrar kablosuz olarak yayar.Kablosuz özelliği olmayan bir modemi Access point yardımıyla kablosuz olarak kullanabilirsiniz.Bunun için ana modemden Access pointe bir LAN kablosu çekmeniz gerekmektedir.

    AirTies Modemleri Access Point Olarak Nasıl Kullanırım?

    Bu yazımızda AirTies marka ADSL2+/VDSL modemlerin access point olarak kullanıldığını öğrenebileceğiz.

    Kullandığınız AirTies marka ADSL2+/VDSL arayüzünde bazı değişiklikler yaparak modemi sanki bir Access Point miş gibi kullanabilirsiniz.

    1. AirTies modeminizi bilgisayarınıza ethernet kablosu ile bağlayın.Modem bilgisayarınıza 192.168.2.X şeklinde bir ip adresi atayacaktır.(AirTies modemlerin varsayılan ip adresi 192.168.2.1 şeklindedir.)
    2. Bilgisayarınızda web tarayıcınızı açın ve adres çubuğuna 192.168.2.1 yazarak modemin arayüzüne bağlanın.Modem arayüzünde size şifre ekranı sorulacaktır.Buraya admin veya ttnet yazarak arayüze ulaşın.Sizden kullanıcı adı ve parola isterse kullanıcı adı admin şifre admin veya ttnet tir.
    3. Bir sonraki ekranda modeminizin arayüzü ile karşılaşırsınız.İlk olarak Kablosuz ayarlarını yapacağız.Modeminizde sol sekme de bulunan Kablosuz yazısına tıklayın.Ardından Kablosuz ağ ayarları yazısına tıklayın.Şimdi sağ taraftaki menüden Kablosuz Ağ Adı (SSID) yazan yere kablosuz ağın adını yazın.Sağ tarafta bulunan güvenlik kısmını WPA 2 olarak ayarlayabilirsiniz.Ardından şifreyi şifre kısmına yazınız.Ardından kaydet butonuna basınız.
    4. Kablosuz özelliklerini ayarladıktan sonra işin en önemli kısmı olan Ağ (LAN) ayarlarını yapacağız.Ana menüye döndükten sonra sol taraftaki LAN yazısına tıklayın.Ardından IP ve DHCP ayarlarına tıklayın.Açılan ekranda Düzenle butonuna tıklayın.
    5. Bir sonraki ekranda ilk olarak DHCP Tipi(Sunucusu) kapalı hale getirin.Ardından Ip adresini(Acces Point modemin ip adresi) ayarlamamız gerekiyor.Buradaki püf nokta buraya yazılacak ip adresinin Ana modeme bağlayacağınız ip maskesi ile aynı olması.Ana modemin ip maskesi 192.168.1.X ise sizin buraya 192.168.1.254 yazmanız gerekecek.İp adresini yazdıktan sonra diğer püf nokta da Ağ geçidi seçeneği.Oraya ana modem ip adres maskesine göre 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 yazmalısınız.Buradaki ağ geçidi access point modemin internete çıkması için kullanacağı adresi ifade eder.DNS yazısını 0.0.0.0 şeklinde bıraktığınızda turk telekom tarafından atanan DNS adreslerini kullanacaksınız demektir.Tüm ayarları yaptıktan sonra Kaydet butonuna basınız.
    6. Bir sonraki ekranda tekrar Kaydet butonuna bastığınızda ayarlar aktif hale gelmiş olacaktır.

     

    Bu aşamalardan sonra Access Point olarak kullanacağınız AirTies modeminizi ana modeme ethetnet kablosu ile bağlayın.Şimdi telefon veya bilgisayarınızdan AirTies modeme bağlanıp internete çıkabilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol