Android Cihazımın Ekran Kilidini Şifresini Unuttum

1

Android cihazımın ekran kilit şifresini unuttum, telefonumu nasıl açabilirim?

Android telefonumun şifresini unuttum, nasıl geri alabilirim?

Telefonumun ekran kilidi şifresini unuttum, dosyalarıma nasıl erişebilirim?

damlakoc damlakoc (1391)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    1

    Samsung, HTC, LG, Sony gibi markaların android cihazlarını kullanıyor ve ekran kilit şifresini unuttuysanız, bu sayfamız verilerinizi kurtarmak ve cihazınıza erişmek için size yardımcı olacaktır. Android cihazlarda desen, PIN gibi şifrelerin unutulması veya unutulan bu şifrelerin birden fazla girilmesinden kaynaklı oluşan kilitlenme durumunu aşağıdaki adımları izleyerek çözebilirsiniz. 

    1. Google hesabınızı kullanarak telefonunuza erişim sağlayabilirsiniz. 

    • Google hesabınız ile kurturma yapabilmek için telefonunuzun PIN veya desen şifresini birden çok yanlış giriniz.
    • Karşınıza 2 farklı seçenek çıkacaktır.
    • Google hesabı şifrenizi unutursanız, cihazınızın kilidini açmak için PIN'ninizi kullanabilirsiniz. Bu PIN daha önce bu tarz şifre unutma sorunlarının önüne geçmek adına önceden kullanıcı tarafından koyulmuş ise gözükecektir, aksi takdirde bu seçenek aktif olmayacaktır.
    • Çıkan seçenekler arasında android telefonunuza bağlı olan gmail hesabınız ile oturum açarak ekran kilidini açabilirsiniz.
    • Telefonunuzun ekran kilidi ve google hesabınızın şifresini unuttuysanız bu sayfamızdaki  adımları izleyerek google hesabınızın şifresini geri alabilirsiniz.

    2. Telefonunuzu sıfırlayarak (hard reset) erişim sağlayabilirsiniz. Fakat bu işlem telefonunuzdaki bütün verileri silecektir.   

    • Telefonunuzu kapatın.
    • Ardından telefonun sistem menüsüne (Recovery) giriş yapmamız gerekiyor. Bu menüye erişebilmek için cihazınızın marka ve modeline uygun olarak ufak bir araştırma yapmanız gerekebilir. Cihazınızın marka ve modeline uygun olarak bulduğunuz tuş kombinasyonunu yaparak cihazınızı başlatın. Android simgesinin ardından aşağıdaki menüye ulaşmış olacaksınız.
      reboot system now
      ​​​
    • Çıkan menüde ses açma ve ses kısma tuşlarını kullanarak işlemleri yapabilirsiniz.
    • Telefonumuzu sıfırlamak için wipe data/factroy reset seçeneğini seçiniz.
    • Ardından yes - delete all user data seçeneğini seçerek telefonunuzun sıfırlama işlemini başlatabilirsiniz. Cihazda bu sıfırlama işlemi sırasında SIM kart ve hafıza kartı takılı olması bir sorun teşkil etmeyecektir. Hafıza kartında bulunan veriler veya SIM kartın içinde bulunan rehber sıfırlanmayacaktır. Yine de bu işlemler sırasında harici olarak takılı hafıza kartınızı ve SIM kartınızı çıkarmanız riske atmamak adına daha iyi olacaktır.
    • Sıfırlama işlemi bittiğinde aynı menüde reboot system now seçeneğini seçerek cihazınızı yeniden başlatarak kullanmaya başlayabilirsiniz. 

    brsozl brsozl (1961)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Kilit şekli Pin olduğu için gmail ile şifre sıfırlama seçeneği olmuyor. Başka seçenek yok mu?

      ramazan770 ramazan770 (1)
      6 yıl önce cevaplandı

        -2

        Yahu bir tane adam da demiyor ki kilit biçimlerinden PIN olanında gmail şansı verilmiyor!!!!!!!!! Bunu kafanıza sokun!!!!!

        kullanici146773 kullanici146773 (-3)
        7 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol