Android oyunları için ram'mi yoksa işlemci mi daha önemli ?

0

Arkadaşlar Android telefonlar da oynadığımız oyunlar için en önemli şey nedir benim telefon 8 gb ram ama 1.60 ghz 8 çekirdek işlemcisi var hızı çok düşük bundan dolayı merak ettiim bende hangisi daha önemli.

andromobil andromobil (74)
2 hafta önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Hem ram hem de CPU önemlidir. Bunu sıralamak pek de mümkün değil.  Çok ram düşük CPU ya da az Ram yüksek hızlı CPU benzer sorunlara yol açar.

    Ram dediğimiz şey CPU -  HDD /SSD arasındaki hız farkını ortadan kaldırmak için vardır.  CPU çok hızlıdır sabitdisk bu hıza yetişemez. CPU da hızlıca erişmek istedği verileri RAM'de saklar.

    Dolayısıyla, yetersiz Ram de yavaş CPU'da performans sorunu yaşatır. Ram mi yoksa CPU mu önemli sorusunun net bir cevabı yoktur.  Her ikisi de sistemin o anki ihtiyacını karşılayacak yeterlilikte olmak zorundadır.

    CPU çok hızlı ram yetersiz ise CPU kaynakların boşalmasını beklemek zorunda kalır yani CPU nun çok hızlı olmasının bir önemi kalmaz.  Mesela Android'de Ram yetmezse SWAP ram devreye girer. Yani SD kart Ram gibi kullanılır. Bu de tabi performans azalması demektir. CPU yavaş kalırsa  zaten boş ram olmasının bir manası olmaz.

    Sonuç olarak CPU mu yoksa Ram mi önemli sorusunun tek bir cevabı yoktur. Ram de CPU da önemlidir ve yeterince olmalıdır.

    hakan hakan (15424)
    1 hafta önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol