Android telefondaki virüsler format atmadan nasıl temizlenir?

0

Android cihazlar format atmadan virüsten nasıl temizlenir?

Eğer sizde Android işletim sistemine sahip cihazınızda reklam virüsü gibi çeşitli zararlılardan format atmadan kurtulmak istiyorsanız aşağıda yer alan çözüm önerilerinden faydalanabilirsiniz.

Aynı zamanda aşağıda yer alan çözüm önerilerini uygulayarak format atmadan virüs temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

brsozl brsozl (1961)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Android işletim sistemine sahip telefonlar dünya genelinde oldukça fazla tercih ediliyor. Bu fazla tercih edilmenin sonucunda Android işletim sistemi maalesef her geçen gün yeni bir virüsle karşı karşıya kalıyor.

    Halk arasında virüsle karşılaşınca yapılacak ilk iş format atmak oluyor. Ancak Android işletim sistemine sahip telefonunuza virüs bulaşması durumunda format atmadan önce uygulayacağınız bazı çözüm adımları verileriniz silinmeden virüsleri temizlemenizi sağlayabilir.

    Bizde bu yazımızda format atmadan ve aynı zamanda verileriniz silinmeden Android telefonunuzu nasıl virüslerden temizleyeceğinizi anlatacağız.

    Android telefonuma virüsler nasıl bulaşıyor?

    İnternete bağlı her aygıtın virüs tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu düşünürsek Android telefonunuza virüs bulaşmasının birçok nedeni olduğunu söyleyebiliriz.

    Ancak Android telefonunuza virüs bulaşmasının temel sebebi internet sitelerinde bulunan sahte uyarılar, indir butonları ve sizin haberiniz olmadan telefonunuza inen zararlı uygulamalardır.

    Bu tür çeşitli zararlılar sizin kişisel bilgilerinize erişebilir, telefonunuzun performansını düşerebilir veya telefonunuzu kullanılmaz hale bile getirebilir. Peki bu tür Android virüslerinden kurtulmanın tek yolu format atmak mı?

    Android virüslerinden kurtulmak için elbette tek yol format atmak değil. Format atmadan önce uygulanacak bazı işlemler verilerinizi yedeklemekle uğraşmadan telefonunuzu virüslerden temizlemenizi sağlayabilir.

    Android telefonumda virüs olup olmadığını nasıl anlarım?

    Çoğu zaman kullanıcılar telefonlarının yavaşlamasının virüs girdiği anlamına geldiğini düşünüyor. Ancak durum böyle değil. Android telefonunuzun yavaşlaması telefonunuza virüs girdiği anlamına gelmez.

    Eğer Android telefonunuz anormal olarak sizin komut vermemenize rağmen farklı işlemler yapıyorsa işte o zaman virüs girdiğini düşünebilirsiniz. Sizin haberiniz olmadan dosya iniyor veya ekranda reklamlar beliriyorsa işte o zaman Android telefonunuza virüs bulaşmış demektir.

    Elbette virüs çeşitleri oldukça fazla. Bulaşan virüsün telefonunuz üzerinde daha farklı etkileri olabilir.

    Şimdi isterseniz hiç vakit kaybetmeden Android virüslerini format atmadan temizleme işlemine geçelim.

    Android telefondaki virüsler format atmadan nasıl temizlenir?​

    Android virüslerini temizlemek için en etkili ve güvenilir uygulamalar elbette Anti-virüs uygulamalarıdır. 

    Eğer sizde format atmadan Android telefonunuzdaki virüsleri temizlemek istiyorsanız aşağıda yer alan sayfalarımızdan yararlanabilirsiniz.

    Aşağıda yer alan Anti-virüs uygulamalarını indirip sayfalarımızdan nasıl kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

    Android telefon nasıl hızlandırılır?

    Her ne kadar Android telefonumda virüs olup olmadığını nasıl anlarım? başlığı altında performans düşüklüğünün doğrudan virüse bağlanmaması gerektiğini belirtsekte çoğu kullanıcı performans sorununu anti-virüs taraması yaparak çözmeyi deneyecektir.

    Bu nedenle Android telefonunuzda performans sorunu yaşıyorsanız gereksiz bir şekilde anti-virüs taraması çalıştırmanız doğru olmayacaktır.

    Eğer sizde Android telefonunuzda performans sorunu yaşıyorsanız aşağıdaki listelediğimiz uygulamardan yararlanabilirsiniz.

    Anti-virüs taraması sonucunda virüsler silinmedi. Şimdi ne yapmam gerekiyor?

    Tüm bu adımların sonucunda Android virüsleri temizlenmediyse ilk aklınıza gelen ve yapamanız gereken işlem format atmak olacaktır. Android telefonunuzu modeline uygun yönergeleri izleyerek fabrika ayarlarına döndürebilir veya hard reset atarak ilk günkü haline çevirebilirisiniz.

    Android telefonda virüs nasıl temizlenir?

    Konuyla alakalı veya farklı sorularınız için sitemizin üst tarafında yer alan soru sor bölümünü kullanabilirsiniz.

    brsozl brsozl (1961)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol