Android "Telefonunuza virüs bulaşmış, Acil eylem gerekli" virüsü nasıl temizlenir?

0

Android "Telefonunuza virüs bulaşmış, Acil eylem gerekli" virüsü nasıl temizlenir?

Android "Telefonunuzun yeni sürümü mevcut, güncellemeyi yüklemek için tıklayınız" virüsü nasıl temizlenir?

TP-LINK modem kullanıyorum telefon veya tabletimde internet sayfalarını açmaya çalıştığımda virüs mesajları ile karşılaşıyorum.TP-LINK modem virüsü nasıl temizlenir?

Android telefon, tabletimde facebook üzerinden linklere tıkladığımda, oyun oynarken veya tarayıcı üzerinde bir sayfaya erişmek istediğimde "Telefonunuza virüs bulaşmış, Acil eylem gerekli", "Telefonunuzun yeni sürümü mevcut, güncellemeyi yüklemek için tıklayınız" mesajını içeren virüs mesajları ile karşılaşıyorum.Bu virüsleri nasıl temizleyebilirim?

 

ismailsarp ismailsarp (6010)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Android telefon veya tablette facebook üzerinden linklere tıklandığında, oyun oynarken veya tarayıcı üzerinde bir sayfaya erişmek istendiğinde "Telefonunuza virüs bulaşmış, Acil eylem gerekli", "Telefonunuzun yeni sürümü mevcut, güncellemeyi yüklemek için tıklayınız" mesajını içeren virüs mesajları ile karşılaşılıyor.Bu mesajlara tıklandığında Google Play Store üzerinde çeşitli uygulamaları yükleme ekranı açılıyor.

    Bu virüslerin sebebi genellikle kullandığınız modem TP-LINK marka modem ise karşınıza çıkmakta.TP-Link marka modemlerde bulunan bir açık yüzünden modem arayüzüne ulaşılıyor ve modem üzerinden DNS adresleriniz değiştiriliyor.Bu DNS adresleri genelde ABD kaynaklı virüs mesajları görmemizi sağlayan adreslerden oluşuyor.Siz bir siteye girmek istediğinizde DNS adresi size o site yerine, reklam sayfalarını gösteren sayfaların açılmasını sağlıyor.Ayrıca Tp-Link açığını kullanan bu virüs, modem arayüzüne ulaşmanızı engelleyerek modem üzerinde hiçbir ayar yapmamanızı sağlıyor.

    Virüs Modem açığını kullanarak bulaştığından Modeme bağlı tüm cihazlarınızda (telefon,tablet,televizyon veya bilgisayar) aynı mesajlar ile karşılaşıyorsunuz.

    Android "Telefonunuza virüs bulaşmış, Acil eylem gerekli" virüsü nasıl temizlenir?

    Android "Telefonunuzun yeni sürümü mevcut, güncellemeyi yüklemek için tıklayınız" virüsü nasıl temizlenir?

    Virüsü temizlemek için kullandığınız modemi resetlemek, telefonunuzu bir virüs temizleme programı ile temizlemek ve telefonunuzun önbelleğini silmeniz gerekmekte.Ancak modem de açık bulunduğundan resetleme ardından belli bir zaman sonra tekrar aynı mesajlar ile karşı karşıya geleceksinizdir.Bu yüzden iki seçeneğiniz var ya modemi belli aralıklarla reset atacaksınız ve her defasında telefonunuzun önbelleğini sileceksiniz ya da AirTies gibi açık bulunmayan modem alıp sorununuzdan temelli kurtulacaksınız.Maliyeti olmasına rağmen ikinci seçeneği seçmenizi öneriyorum.Aşağıdaki adımları izleyerek virüsten kurtulabilirsiniz.

    Aşama1: Modeminizi Resetleyin

    Modeminizi resetlemek için modem arkasında bulunan reset yazısı altındaki deliğe iğne gibi ince uçlu bir malzeme ile ittirerek 5 sn kadar basılı tutun.Modeminizin otomatik olarak resetlenecektir.

    Aşama 2: Telefonunuzu Virüs temizleme programı ile temizleyin

    1. Google Play Store uygulamasını başlatın.
    2. Arama bölümüne Avast yazın ve Avast Anti-Virus programını yükleyin.
    3. Avast Anti-Virus uygulamasını çalıştırın ve tarama gerçekleştirin.Bulunan tüm zararlıları temizleyin.

    Aşama3:Telefon uygulamalarının önbelleğini temizlemek

    Modeminizi resetledikten sorna tekrar virüs mesajları ile karşı karşıya kalabilirsiniz.Bunun sebebi önbellekte tutulan eski kalıntılardır.Virüsten kurtulmak için önbelleği temizlemelisiniz.Önbelleği temizlemek için aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz.

    1. Google Play Store uygulamasını başlatın
    2. Arama bölümüne Clean Master yazın ve Celan Master uygulamasını yükleyin.
    3. Uygulamayı çalıştırın ve gereksiz dosyalarınızı analiz etmesini bekleyin.Analizden sorna gerkesiz dosya analizine tıklayın ve Çöpü Temizle seçeneğini seçin.

    Tüm aşamaları gerçekleştirdikten sonra telefon,tablet gibi cihazlarınızda karşılaştığınız virüs mesajlarından kurtulacaksınız.

    Not: Eğer Tp-Link modemi değiştirmeye karar verdiyseniz Aşama1 i atlayıp 2 ve 3. aşamaları uygulayın.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol