Apple iOS 10 Ne zaman Çıkacak? Hangi Özellikleri ile gelecek? Hangi Telefonlar ile uyumlu olacak?

0

iOS 10 Ne zaman Çıkacak?

iOS 10 Hangi Özellikleri ile gelecek?

iOS 10 Hangi Telefonlar ile uyumlu olacak?

Apple iOS 10 işletim sistemini ne zaman çıkartacak?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Apple iOS 9 işletim sisteminden sonra çıkaracağı yeni işletim sistemi olan iOS 10 işletim sisteminin ön izleme sürümü tanıtıldı.Apple iOS 10 işletim sistemi ile daha kullanışlı ve Apple telefonlar ile daha uyumlu olarak çalışacak bir sistem olmasını amaçlıyor.

    Apple iOS 10 İşletim Sistemi ne zaman çıkacak?

    Apple iOS 10 işletim sistemi tanıtıldı.Şuan için Beta sürümü indirilebilir durumda.Beta sürüm henüz stabil versiyonu çıkmamış hataları veya eksiklikleri olabilecek işletim sistemi anlamına geliyor.Genelde Beta sürümler geliştiriciler için yayınlanırlar.Amaç da eksiklikleri ve hataları bulup apple öneride bulunmaktır.Beta sürümünü kullanabilmek için Apple da 99$ a geliştirici hesabı açmanız gerekecek.

    Apple iOS 10 işletim sisteminin kararlı, final sürümü Eylül aylarını bulabilir.

     

    Apple iOS 10 işletim sistemi hangi cihazlara yüklenebilecek ?

    Apple iOS 9 işletim sistemi ile en son iPhone 4s ve iPad 2 cihazlarına destek vermişti.Bu sebeble destek vereceği cihazlar büyük ihtimalle iPhone 5 ve iPad 3 cihazları ve sonra çıkan cihazlar olacaktır.

    iOS destekleyen cihazlar büyük ihtimalle aşağıdakiler olacaktır.

    iPhone 6S, iPhone 6,iPhone 5S, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 6S Plus ve iPhone 6 Plus,iPad Pro,iPad Air 2, iPad Air, iPad Mini 4, iPad Mini 3, iPad Mini 2, iPad Mini(ihtimal)

     

    Apple iOS 10 işletim sistemi hangi yenilikler ve geliştirmeler ile gelecek?

    Apple iOS işletim sistemi ile Apple cihazlarını daha uyumlu ve daha kullanışlı bir işletim sistemi olmasını amaçlıyor.Önizleme sürümünde görülebilen bazı özellikler aşağıdaki gibi olacak.

    • Siri Geliştirmesi: Siri artık daha gelişmiş ve yetenekli bir yapıda olacak.Örneğin mesajları sesli olarak okuyabilecek ve maillere cevap yazabilecek.
    • 3D Touch: İlk olarak iPhone 6 serisinde çıkarılan teknoloji elimizin farklı basınç şiddetleri ile telefonunun farklı tepkiler vermesi.Bu teknoloji artık daha yetenekli olacak.
    • Kişiselleştirilebilir Kontrol Merkezi: Apple iOS işletim sistemi ile artık daha özgür bir yapıya sahip olabilir.Jailbreak ihtiyacı olmadan istediğimiz simgelerin şeklini değiştirebileceğiz.
    • Harita geliştirmeleri.
    • Mesajların üstünde kişilerin hareketli fotoğraf GIF desteği
    • Apple Music ve Apple News uygulamaların geliştirilmesi.

    İşletim sisteminin henüz yeni tanıtımı yapıldığı için yeniliklerden pek bahsedemiyoruz.Zamanla daha fazla yenilik ortaya çıkacaktır.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol