Asus N550jv fan sesi

0

Son dört yıldır gayet stabil olarak kullandığım asus n550jv serisi notebook'umun stok CPU fanından tozlanmaya ve yıpranmaya bağlı olarak ses gelmeye başlamıştı ben de öncelikle internetten uygun bir fan siparişi verdim ve içini açmışken termal macunlarına da bir el attım bilgisyarı çalıştırdım aksilik o ya ucuzuna kaçtığım CPU fanı bilgisayara uyum sağlamasına rağmen volt değerleri farklı olduğu için tekrardan aynı CPU fanının aynı modelini sipariş verdim ve onu taktım bilgisayar açılıyor teknik bir problem görünmemekte fakat bilgisayar ilk açılırken çıt ses oluşturmaz sessiz sakin çalışırken birkaç işlemden sonra ses yapmaya başlıyor işlemci sıcaklık değerleri aşağıdaki ekte göründüğü şekildedir internetten araştırmalarım sonucunda boşa 40 45 derecenin stabil olduğu söylenmekte ancak benim bilgisayar ilk açıldığında arka plan uygulamarını çalıştırmaya zorlarken 50 60 dereceleri görmekte ve ses yokken birkaç dakika sonra 40 45 derece hatta 35 derecelere düştüğünde bile ses çıkarmakta ve fan son devirde çalışmaktır sizlerden ricam başka hangi işlemler yapabiliriz sorun nerededir ?
CPU fanı daha yeni değişti termal macununu yeni değiştirdim hatta güvenemeyip gittim tekrar zalman'ın termal macununu aldım ama hala banamısın demiyor fanın devir hızı son seviyede çalışıyor bunu nasıl düşürebilirim?

mehmetbozkurt mehmetbozkurt (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Asus asus n550jv için işlemci ısı değerleri şu şekilde:

    • Boşta 34 - 39°C
    • Normal 55 - 65°C
    • Maksimum 67°C

    Modern fanlar değişken hız kontrolüne sahiptir. Anakart üzerindeki sensörler CPU ısısını ölçer ve buna uygun olarak fanı çalıştırırlar. CPU fanı işletim sistemi tarafından değil anakart üzerindeki sensörler tarafından kontrol edilir.

    Bence bu durumu fazla dert ediyorsun gibi geldi. Yaz bittiğinde ortam sıcaklığı biraz düştüğünde o fan sesini hiç duymayacaksın.

    murat murat (12492)
    7 yıl önce cevaplandı

    • hocam bu cpu fan değiştirmeden önce yoktu ses gayet stabil sessiz çalışıyordu anca zorlar oyun oynarsam devir hızları artıyordu ki buda gayet ideal kabullenilebilir durumdu ancak cpu fanı değiştirdim termalleri yeniledim derken ses yapmaya başladı 34-39 derece durumunu bilgisayarı ters hava delikleri yukarı gelecek şekilde bırakırsam alıyorum hatta 32 ye kadar düştüğünü gördüm ancak yandex chrome şeklinde internette dolaşırken 40 45 derece arası görüyorum ve son sürat fan devir hızları artıyor mehmetbozkurt 7 yıl önce
    • Yeni aldığın fan daha çok ses yapıyor olabilir mi? murat 7 yıl önce

    0

    Eğer işlemci soğutucunun soğutma görevine gpu da bağlıysa onunda termal macununu yenilemeni öneririm.

    yasirkaraca yasirkaraca (11)
    7 yıl önce cevaplandı

    • hocam onuda değiştirdim zaten termal bakır boruyu kaldırınca ikisi bir açılmış oluyor açılmışken ikisini birlikte yeniledim mehmetbozkurt 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol