BAD_POOL_CALLER mavi ekran hatası nasıl çözülür?

0

BAD_POOL_CALLER mavi ekran hatası nasıl çözülür?

Windows 7 BAD_POOL_CALLER mavi ekran hatası nasıl çözülür?

Windows 8 BAD_POOL_CALLER mavi ekran hatası nasıl çözülür?

Windows 8.1 BAD_POOL_CALLER mavi ekran hatası nasıl çözülür?

brsozl brsozl (1961)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    BAD_POOL_CALLER hatası genellikle sürücü kaynaklı oluşan bir mavi ekran hatasıdır. BAD_POOL_CALLER mavi ekran hatasının çözümü sorunlu sürücüyü bularak çözülebilir. 

    BAD_POOL_CALLER mavi ekran hatasını çözmek için öncelikli olarak yapmanız gerekenler:

    Donanımsal problemleri tanımlamak
    1.    Mavi ekran ile karşılaşmadan önce son zamanlarda bir değişiklik yaptınız mı?
    Bu en mavi ekran hatalarında en çok rastlanan durumdur. Sürücü güncellemesi yaptınız mı? Sistem güncellemesi yaptınız mı? Antivirüs veya Firewall gibi sisteme entegre olan ve sistem bütünlülüğü bozacak bir yazılım yüklediniz mi? Yeni bir donanım parçası sisteme taktınız mı? Örneğin yeni bir ekran kartı?

    2.    Bilgisayarınızın iç donanımını kontrol edin
    Bazen zayıf bir kablo bağlantısı, oynamış veya tam temas etmeyen kablo bağlantıları mavi ekran hatasına sebep olabilir. Bilgisayarınızın kasasını açın ve kabloları elinizle sıkılaştırın.
    Eğer kullandığınız bilgisayar bir laptop ise o zaman bu işlem elbette daha zor olacaktır.  RAM modüllerini, sabitdiski kontrol edebilirsiniz.

    3.    Bilgisayarın iç ısısını kontrol edin
    Aşırı ısı bilgisayar bileşenlerinin en büyük düşmanıdır. Kasayı açtıktan sonra işlemci CPU, ekran kartı VGA ve kasa fanının düzgün çalıştığından emin olun.

    4.     Bilgisayarınızın RAM’ini test edin.
    Mavi ekranların büyük çoğunluğu kötü, arızalı donanım bileşenlerinden kaynaklanır. Özellikle RAM hataları, arızaları en fazla karşılaşılanıdır.
    RAM modülleri anakartın üzerinde birden fazla bulunabilir ve bunlardan birtanesi arızalanmış olabilir.
    Bunun için MemTest86 yazılımını kullanabilirsiniz.

    5.    Sabitdisk HDD’nizi test edin
    Başlattan çalıştıra gelin ve chkdsk /r yazdıktan sonra enter tuşuna basın.
    CHKDSK windows’un sabitdisk test ve hata giderme yazılımıdır. Sistemin sonraki başlatılmasında bu birimin gözden geçirilmesini zamanlamak ister misiniz? (E/H) sorusuna E ye basarak onay verin. Bilgisayarınız yeniden başlatıldığında disk taraması başlayacaktır.

    6.    Parçaları teker teker sökün.
    Donanım kosusunda bilgi sahibiyseniz anakartın üzerindeki parçaları teker teker sökün ve her parçadan sonra bilgisayarınız BAD_POOL_CALLER mavi ekran hatası veriyor mu kontrol edin.

    Tüm bu adımların ardından BAD_POOL_CALLER mavi ekran hatasının donanımsal bir mavi ekran hatası olmadığından emin olduktan sonra aşağıdaki işlemlere geçebilirsiniz.

    Yazılımsal problemleri tanımlamak
    1.    Bilgisayarınızı güvenli modda açın
    Eğer bilgisyarınız  açılmıyorsa Güvenli Modda açmayı deneyin. Bilgisayarınız açılırken F8 tuşuna sürekli basın ve çekin. (Windows Logosu görünmeden)  Açılış menüsünü yakalamaya çalışın.

    2.    Antivirüs taraması gerçekleştirin.
    BAD_POOL_CALLER mavi ekran hatasına virüslerde sebep olabilir bilgisayarınızın temiz olduğundan emin olabilmek için güncel bir antivirüs yazılımı ile bilgisayarınızı tarayın.

    3.    Kurtarma yüklemesi gerçekleştirin.
    Bunun için Windows CD/DVD’sini sürücüye takın ve bilgisayarı  Windows CD/DVD’sinden yapın. Kurulum ekranında yönergeleri izleyerek Onarım işlemini gerçekleştirin. Bu işlemde Windows eski sistem dosyalarını silecek ve sistem dosyalarını yeniden yükleyecektir.

    4.    Sürücüleri  kaldırın
    Eğer hatalı bir sürücü yüklemesinden sonra BAD_POOL_CALLER hatası olduysa son yüklediğiniz sürücüyü kaldırın.

    5.    Windows güncellemesini geri alın
    Windows güncellemesinden sonra BAD_POOL_CALLER mavi ekran hatası ile karşılaştıysanız, o tarihteki yüklenen windows güncellemelerini kaldırın. Denetim Masası > İşletim sistemine göre, Program Ekle Kaldır / Programlar ve Özellikleri penceresinden bunu yapabilirsiniz.

    6.    Sürücüleri Güncelleyin.
    Ekran kartı, Anakart, Ağ Kartı, Ses kartı gibi sistem bileşenlerinin sürücülerini güncelleyin. Üreticilerin web sitelerinden bu donanım birimleri için yeni sürücüleri indirin ve yükleyin. BAD_POOL_CALLER mavi ekran hatası çözümü için en etkili yöntemlerden biri sürücü güncellemeleridir.

    7.    Windows’u güncelleyin.
    BAD_POOL_CALLER mavi ekran hatası hatasının sebebi bir bug olabilir. Bu sebepten Windows işletim sisteminizi güncelleyin ve en son yamaları yapın.

    8.    BIOS güncelleyin
    BAD_POOL_CALLER mavi ekran hatası alıyorsanız yapmanız gereken önemli adımlardan biri de BIOS güncellemektir. BIOS güncelleme bir birçok hatayı çözebilir.

    CD / DVD 'den Bios güncellemesi nasıl yapılır?

    USB bellekten Bios Güncellemesi nasıl yapılır?

    8.    Windows ‘u yeniden yükleyin.
    Son aşama artık tüm yapılabilecekleri yaptınız ve BAD_POOL_CALLER mavi ekran hatası alıyorsanız Windows’u yeniden yükleyin. Temiz bir Windows 10 kurulumu ardından cihazın bütün güncel sürücülerini üretici firmanın sitesinden indirerek kurun. Bu sayede BAD_POOL_CALLER mavi ekran hatası çözülebilir.

    Windows 10 ISO dosyası üzerinden UEFI destekli olarak nasıl kurulur?

    brsozl brsozl (1961)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol