Bilgisayar açılmıyor

0

Merhaba arkadaşlar ben arda fazla uzatmadan konuya geçmek istiyorum.Evet arkadaşlar dükkandan bilgisayar geldi tozlar içindeydi temizledik ondan sonra kabloları taktık ve düğmesine bastık açılmadı prizde sorun yok montitor de sinyal yok ama bilgisayar açılmıyor 

sizce sorun nedir 

ardaq ardaq (-85)
7 yıl önce sordu

  • Soruna dikkat çekmek istiyorsan, daha fazla bilgi vermeli ve sorunu güncellemelisin. hakan 7 yıl önce
  • Kullanıcı uyarıları dikkate almayarak aynı başlık ile soru sormaya devam ettiği için ceza uygulanmıştır hakan 7 yıl önce

Toplam 2 Cevap


0

Öncelikle kasaya elektirik geliyor mu? Kontrol edin. Açma düğmesine bastığınızda bilgisayarın arkasındaki elektrik girişinin olduğunu güç katındaki fan çalışıyor mu kontrol edin.

Eğer güç katına elektrik gelmiyorsa kasanın açma-kapama düşmesinin bağlantılarını kontrol edin.

Kasaya güç geliyor fakat ekrana görüntü gelmiyorsa o zaman ekran kartını kontrol edin. Eğer anakart tümlelişik ekran kartına sahip değilse yerinden oynamış mı kontrol edin.

RAM, işlemci gibi yerinden oynama riski olan bileşenleri el ve göz ile kontrol edin. Yerlerinden çıkartın tekrar takın.

Anakarta gelen kabloları kontrol edin. Güç katından anakarta gelen kablolar takılı mı yerinden oynamış mı bunları kontrol edin.

Her şey normal görünüyor fakat kasa yine de açılmıyorsa, Güç katı bozuk olabilir, anakartta sorun olabilir son olarak da işlemci arızalı olabilir. Bunları tek tek çalışan bir sistemde kontrol etmek gerekir.

Yapılacaklar kabaca bu şekilde. Verdiğin bilgi o kadar az ki. Bilgisayar masaüstü mü dizüstü mü, açılmıyordan kastın elektrik geliyor görünyü yok mu hiç mi elektrik gelmiyor. Ne kadar çok detay paylaşırsan o kadar tatmim edici bilgi alabilirsin.

hakan hakan (15409)
7 yıl önce cevaplandı

    0

    Eğer PC desktop ise kasayada/anakartada güç geliyorsa, PC çalıştığı halde monitöre görüntü sinyali gelmiyorsa ve de sistem harici dahili çift ekran kartlıysa kasadan monitör çıkışı iki ayrı bağlantı yolu ile olur ki, yanlış olan/aktif olmayan bağlantıdan monitöre bağlantı yapıldıysa o sebeple görüntü alınamıyorda olabilir. Bu ihtimalde düşünülerek  diğer çıkıştan bağlantıda denenmeli.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol