Bilgisayar Asus Ekranından Sonra Kapanıyor

0

Bilgisayarı başlattıktan sonra Asus ekranı geliyor bir kaç saniye tire (-) işareti göründükten sonra yeniden başlatıyor sürekli tekrarlıyor isletim sistemi açılmıyor .

https://youtu.be/Siy6F2iNjX4

habipirmak habipirmak (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Attığınız video izlendiğinde ilk olarak düşünülen sistemin çökmesi ve kullanılamaz duruma gelmesi.Sisteminiz çökmüş olabilir.Harddiskinizi bilgisayar görmüyor da olabilir.Ancak bu durumda hata vermesi gerekirdi.Bu durumda sistemin çömüş olma ihtimali yüksek gibi görünüyor.

    • Siz yine de ilk olarak sistemin açılması ile birlikte F2 veya Del tuşlarına basarak (bu bazı bilgisayarlarda farklılık gösteriyor) BIOS menüsüne ulaşın.Orada Boot sekmesine gelin ve harddiskinizin bilgisayar tarafından görünüp görünmediğine bakın.Burada görünüyorsa sorun harddiskten değil diyebiliriz.
    • Sistemi açılırken F8 tuşlarına basın ve Güvenli Mod ile açmaya çalışın.Bilgiayarınız açılırsa güvenli mod üzerinden sistem geri yükleme yaparak sistemi kurtarmaya çalışın.
    • Sitemi bir şekilde kurtaramazsanız, size tavsiyem USB üzerinden çalışan canlı işletim sistemleri bulmanız.Bu sistemi USB üzerinden çalıştırdığınızda sisteminizi görebilir ve içindeki verileri kurtarabilirsiniz.Canlı işletim sistemi için sisteminizi UEFI modundan Legacy moduna almanız gerekecektir. 
    • Ayrıca sistemi başlatırken F9 tuşuna basın ve Asus Recovery ekranına gelin oradan Dosyalarımı sakla veya herşeyi sil diyerek ilerleyin.Dosyalarımı sakla modunda dosyalarınız saklanır ve işletim sistemi dosyaları yeniden yüklenerek sistem onarılır.Herşeyi sil modunda ise herşey silinir ve işletim sistemi sıfır olarak kurulur.Performans için herşeyi sil modu daha iyi olacaktır.

    Kısacası dosyalarınızı kurtarmak için ya canlı bir USB sistem ile bilgisayarınızı başlatacaksınız.Ya da başlangıçta F9 tuşuna basarak recovery menüsüne geleceksiniz ve dosyalarımı sakla diyerek kurulumu tekrar yapacaksınız.

     

    Bu açıklamayı sisteminizin çökme ihtimali olduğu için yazdım.Sisteminizde farklı bir donanımsal arızanız yoksa üstteki açıklama ile sisteminizi kurtarma şansınız yüksek.

     

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Bilgisyar sürekli resetlmesinin sebepleri nelerdir?

      1 ) aşırı ısınmadan olabilir soğutucu altlık alınabilir

      2) ram değiştirdi iseniz ram uyuşmazlığı olabilir

      3) hardisk ömrünü tamamlamış olabilir

      4) otamatik yeniden başlat işaretli olabilir denetim masası / sistem ve güvenlik / güvenlik ve bakım /  kurtar /

      sistem geri yüklemeyi yapılandır /  gelişmiş resimdeki gibi ayarlarınızı yapın bilgisayarı yeniden başlatın

       

       

       

       

       

       

      candan candan (4301)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol