bilgisayar olarak Ibm thinkpad mi yoksa regal mi

0

evet arkadaşlar ben arda fazla uzatmadan konuya geçeyim.Evet arkadaşlar ben kendime dizi film mini oyun için kendime bir bilgisayar aramaktayım ama 2 bilgisayar arasında çok kararsızım gerçekten ne alsam diye düşünüp durdum ve size sorayım dedim evet arkadaşlar linkleri atıyorum.

https://tr.letgo.com/tr/i/sorunsuz-ilk-guenki-gibi-lenovo_f0f3ee73-80af-4156-8674-7f7b3ef1acaa

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-eski-model-calisir-durumda-notebook-364201093/detay

Evet arkadaşlar bunlar kötü sistemliler ama bana yeter diye düşünüyorum.Zamanında 30 gb bilgisayar kullandım hiçbir sıkıntı çekmedim.

Thinkpad in genellikle sistemi şudur: 

İntel celeron 1.60 ghz

120 gb harddisk

2 gb ram

nvidia 8500 gtx

Evet arkadaşlar regalin sistemi ise:

İntel celeron 1.60 ghz

512 mb ram

80 gb harddisk

ATI 128 mb ekran kartı (tam olarak modelini yazmamış9

evet arkadaşlar fiyatları zaten yazıyor siz bakabilirsiniz bu 2 bilgisayardan bir öneriniz varmıdır lütfen bu bilgisayarlardan başka link koymayınız  

ardaq ardaq (-85)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Attığınız linkler içerisinde regal olan (ben markayı tam göremedim ama) Centrino Mobile 1.60 GHZ lik tek çekirdekli bir işlemciye sahip.Bu işlemci çok düşük ve yetersiz.Kesinlikle internet performansı çok kötü olacaktır.Eğer bilgisayarı sadece film ve dizi için istiyorsanız o zaman sizi idare edebilir.Başka bir amacı olmamalı.Aynı şekilde lenovo da aynı işlemciye sahip dediğinize göre.Her iki bilgisayarın internet performansı kötü olacaktır.Bir nebze lenovo olan daha iyi olabilir.Ama işlemci yüzünden ikisi de sınıfta kalacak.

    Amacınız sadece dizi ve film ise, internet te kullanımlayacaksa belki olabilir.Diğer türlü kesinlikle yetersizler.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Regal olarak belirttiğin PC'ye windows işletim sistemi olarak sadece Wimdows XP yüklenebilir (Daha üstünü çalıştırmaz, en azından düzgün ve stabil çalıştırmaz). Windows XP ise günümüzde Microsoftun güncelleme vb desteğide sona erdirdiği işe yaramaz ve güvenilmez (dış saldırılara karşı korunmasız) bir işletim sistemidir.

      Diğer PC ise Regal olduğu söylenen PC'ye göre biraz daha iyi ve  buna Windows 7 yüklenebilir (RAM ve ekran kartı daha iyi. Bu sayede..).

      Ama sonuç olarak her iki PC'de müzelik. Gerçi 150-250 Lira gibi paralarda hiçbir şey değil fakat eğer karşılığında neredeyse hiçbir şey olunca.. Ben @ismailsarp kadar bile demiyorum. Belki daha azı (Yazı yazarsın, hesap makinesini kullanırsın, kart oyunları oynarsın, resimlerine bakarsın falan. Bunları özellikle Regal olan için belirtiyorum ama diğeride çok farklı olmaz)..

      Bunların yerine biraz daha araştırsan ve en az 500 Llira bir bütçe ile belki en azından işe yarayabilecek (asgari anlamda) bir PC bulabilirsin.

      Karar senin.

      Not: Bu laptopların orjinal bataryaları bitik ve kullanılmaz haldedir. Astarının yüzünden pahalı olabileceğini göze alarak piyasadan yeni batarya satın almaya kalksan, onuda bulamazsın (Bulsan bile kullanım tarihleri geçmiş, işe yaramaz şeyler olur). Yani sen bu her iki makineyide sadece elektrik prizine bağlı olarak kullanabilirsin. Karar verirken buda temel bir kriter olmalı.

      temmuz temmuz (12505)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol