Bilgisayarım açıkken birden bire yeşil ekran çıktı ve bilgisayarım dondu

0

Merhabalar, yaklaşık 2 yıl önce vatan bilgisayardan bir oyun bilgisayarı toplattırdım, son bir ayda iki kere bilgisayarım açıkken bilgisayarımı yeşil bir ekran kapladı ve bilgisayarım dondu ve bilgisayarımdan "dıııııııd" diye ses geldi ve bundan dolayı da bilgisayara reset atmam gerekiyor, acaba bilgisayarımın hangi parçası arızalı olabilir,garantisi bitmeden vatan bilgisayara götürüp farklı bir marka donanım ile değiştirmeyi planlıyorum, teşekkür ederim.

Son bir ayda iki kere bilgisayarım açıkken bilgisayarımı yeşil bir ekran kapladı ve bilgisayarım dondu ve bundan dolayı reset atmam gerekti.

kalenderrr kalenderrr (41)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Öncelikle bu sorunun bir kez yaşanması, bilgisayarınızda donanımsal bir sorun olması ihtimalini göstermeyecektir.Donanımsal sorunlarda bilgisayar belirli periyotlarla aynı hata ile karşılaşırlar.Bu durumda bilgisayarda sorun var ve müdehale edilmesi gerekiyor denilebilir.

    Sorunuzdan anladığım kadarıyla bilgisayarınız yeşil ekran göstermesinin ardından kapandı ve tekrar açmak istediğinizde açılmadı.Bu durumda;

    • Bilgisayarınızı açma düğmesine basıyorsunuz ama ekrana hiç görüntü gelmiyor ?
    • Bilgisayarınızı açma düğmesine basınca görüntü geliyor ancak işletim sistemi başlaması gerekirken başlamıyor?
    • Bilgisayarı açtığınızda belirli bir zaman sonra otomatik olarak reset atıyor?

    gibi soruları da eklerseniz size daha detaylı yardımcı olabiliriz.

    Ayrıca şunu ifade etmek isterim.Bilgisayarınızın garantisi hâlâ devam ediyorsa, hiç uğraşmadan bilgisayarınızı Vatan Bilgisayar a götürebilirsiniz.Vatan bilgisayar topladığı bilgisayarlara bildiğim kadarıyla toptan garanti veriyor.Yani bilgisayarınızı parça parça götürmek yerine tek parça halinde götürerek sorunu tespit ettirebilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Son bir ayda iki kere bilgisayarım açıkken birden bire yeşil bir ekran çıktı ve bilgisayarımdan "dıııııd" diye ses gelmeye başladı, yeşil ekrandan bilgisayarıma reset atarak kurtuldum. kalenderrr 7 yıl önce

    0

    Sistem özelliklerini yazar mısın? 
    Anakartın RAM lerin ve ekran kartınla uyumlu mu ? 
    Eğer yapabilirim diyorsan parçaları çıkarıp (RAM ve ekran kartı) zarar vermeden slotları ve bellekleri temizleyip tekrar yerine takmayı deniyebilirsin ancak yeşil ekran bana ekran kartını gösteriyor yinede emin olamam.

    alpucr1 alpucr1 (9)
    7 yıl önce cevaplandı

    • İlk mesajıma bilgisayarımın özelliklerini ekledim kalenderrr 7 yıl önce
    • Şimdi aklıma gelen tüm olasılıkları yazıyorum: PSU kasayla beraber sanırım, bu tür cihazlarda PSU bazen sorunlu olabiliyor. Diğer ihtimal ise Ekran kartı olabilir. İnternette bunun için birüsü program var ekran kartının sıcaklığını kontrol et benimde başıma gelmişti ekran kartım 88 derece olmuştu ve ekran yemyeşil olup kapanmıştı. Son bi ihtimal ise RAM ler, slotunu değiştirip deneyebilirsin istersen. Eğer şansın varsa sorun yazılımsaldır HD Senteinel ile HDD ni taratabilirsin Ekran kartı driverlerini silip (Display Driver Uninstaller ile) yeniden yüklemeyi deneyebilirsin. Ama sana tavsiyem eğer garantin hala bitmediyse hiç durma hemen ver üstüne birde bakım & temizlik yapılmasını iste. alpucr1 7 yıl önce
    • Yardımların için teşekkür ederim, garantisi bitmedi, vatan bilgisayara yarın gidip soracağım. kalenderrr 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol