Bilgisayarim guc dugmesine basinca acilmiyor, bilgisayar kapali iken kasadan bip sesi geliyor

0

Herseyi denedim cikartip taktim fisleri kablolari kontrel ettim ama olmadi.

Bilgisayarim guc dugmesine basinca acilmiyor, bilgisayar kapali iken durmadan kasadan bip sesi geliyor bunu nasil duzeltebilirim

bobobeiro bobobeiro (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bilgisayarınızda kısa devre olma ihtimali var.Elektriksel olarak bir sorun yaşıyorsunuz gibi gözüküyor.

    Bilgisayarınızda anakart üzerine takılı her türlü kablolu aksam buna sebep olabilir.Kısa devre oluşuyorsa, bilgisayar kendini korumak için elektriği kesiyor ve bunun sonucunda da bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz.

    Aşağıdaki adımları deneyerek çözüm sağlamayı deneyebilirsiniz.

    1. Bilgisayarda power tuşuna basıldığında, iki kablo temas eder ve bilgisayarınıza bu şekilde açılma sinyali gönderilmiş olur.Power, reset, gibi tüm tuşların anakart üzerinde takıldığı bir bölüm vardır.Bunu power tuşunun arkasındaki kabloyu takip ederek bulabilirsiniz.Anakart üzerine takılan Power tuşu bağlantısını çıkartın.Çıkarttığınızda Power Tuşunun kapladığı iki adet pini birbirine değdirirseniz, (bunu ufak bir tornavida veya iletken bir tel ile de yapabilirsiniz) bilgisayarınıza açılma sinyali gönderilir.Çözüm oluyor mu deneyin.                                                                                                                    
    2. Eğer çözüm olmadı ise diğer reset, speaker gibi girişleri de sökün ve tekrar power pinlerini birbirine değdirerek çalıştırın.
    3. Çözüm olmadı ise bu girişlerin sökülmesinin ardından diğer anakart üzerindenki tüm girişleri (Ön panel ses girişi, ön panel usb girişi, Sata veya ide kabloları) sökerek tekrar deneyin.Bilgisayarınızda hangi kablonun sorun oluşturulduğu bulunmalı.

    Eğer başarı sağlarsanız söktüğünüz kabloları sırasıyla takarak sorunlu kabloyu tespit edin.Genelde ön panel usblerin yamulması veya ön panelde kart okuyucular bu tarz sorunlara yol açabiliyorlar.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Saolasin kardes ama hicbiri degil babam bisey yapiyor bilgisayara bi yeremi basiyor bilmiyorum artik bilgidayari acamiyom gelince bi sey yapip aciyor bobobeiro 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol