Bilgisayarım Yerinden Oynatılmasına Bağlı Olarak Kapanıyor

0

Merhabalar. 2014 yılının eylül ayında aldığım 4 buçuk senelik ASUS marka laptopım var. Oyun oynamadığım, yalnızca internette dolaşıp dizi, film indirip Office kullandığım için 8 GB ram, 2 GB ekran kartı gibi özellikleri bana fazlasıyla yetmekte. Bir tek dezavantajı disklerin kapasitesinin az olması, her ikisi de ağzına kadar filmle dolu. Bunlar dışında bilgisayar bana hiç sorun çıkartmadı. Bir kere bile format atmama gerek kalmadı. Ancak yaklaşık 1 senedir bir sorundan muzdaribim. Bilgisayarı oynatırken çok çok yavaş oynatıyorum zira ani bir harekette kapanıyor ancak uyku moduna alır gibi kapanıyor. Klavyede herhangi bir tuşa basınca tekrar açılıyor, güç düğmesine basmama gerek kalmıyor yani. Üzerine (klavyeye, touchpad'e) kalem gibi hafif bir şey bile düşse kapanabiliyor. Şarj kablosunun olduğu yere dokununca da kapanabiliyor. İşin ilginci, tekrar açıldığında o gün güç düğmesine basarak açtığım pozisyonda açılıyor. Yani diyelim bilgisayarı normal olarak kapattığımda x şarkısını dinliyorsam, ertesi gün açıp y şarkısına geçtiysem ve bunu dinlerken bilgisayar yukarıda belirttiğim sebeplerden ötürü kendi kendine kapandığında, ben bilgisayarı bir daha açınca yarım kalan y şarkısı değil de, x şarkısını dinliyormuşum gibi gösteriyor. Sorun pilde midir, değiştirilmeli midir yoksa format atarsam sorun hallolur mu? İşin ilginci, format atmayı bile ne yazık ki bilmiyorum.

ozanknay ozanknay (2)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bilgisayarın kapanmıyor ama uyku moduna geçiyormuş. Bahsettiğin cidden çok tuhaf bir durum. Bilgisayarın şarj oluyor mu peki?  2014 yılında aldığına göre bataryası ömrünü doldurmuş olabilir.  Bir dizi test yaparsan sorunu daha da netleştirebiliriz.

    İlk olarak sorunun Windows'tan veya yazılım kaynaklı olduğunun düşünmüyorum. Bu sebepten format sorununu çözmeyecektir.

    Öncelikle bataryasını sök ve bataryasız kullanmaya başla. Aynı şekilde uyku moduna geçiyor mu görelim. Bataryayı söktüğünde tahminim artık bahsettiğin durum olduğunda doğrudan kapanacaktır(önceki gibi uyku moduna geçmeyecektir). Bilgisayarı açtığında Windows sıfırdan açılacaktır. Hatta düzgün kapatılmadığına dair uyarı alabilirsin. 

    Tahminim, şarj soketinde ya da şarj kablosunda ezilme gibi bir durumdan kaynaklı temassızlık var. Arada ortaya çıkıyor. Bataryan da ömrünü tamamladığından Windows bunu pil gücü bitti diye düşünerek uyku moduna alıyor.

    Bataryasız çalışmaya başladığında durum netleşecek diye düşünüyorum. 

    Durumla ilgili bizi bilgilendirirsin.

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

    • pili çıkardım, yaklaşık 10 gündür de bilgisayarı oynatmama, kaldırıp indirmeme rağmen kendi kendine kapanmıyordu ancak şu an yine bu sorunu yaşadım. yerinden hafifçe oynatınca oldu. galiba şarj kablosunda bir sıkıntı var. ozanknay 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol