Bilgisayarıma bulaşan bazı hesaplarıma erişen fidye virüsünü etkisiz hale getirmek

0

Bilgisayarıma fidye virüsü bulaştı sonucunda bazı sosyal medya hesaplarıma giriş oldu aynı zamanda Facebook hesabım çalındı ileride aynı sorunları yaşamamak için ne yapmam gerekli acaba 

berkayakdede berkayakdede (1)
10 ay önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Fidye virülerinden uzak durmak için öncelikle Crack yazılımlardan uzak durman gerekiyor.

    Fidye virüslerinin tamamına yakını crack yazılımlar ile bulaşıyor. Biraz da teknik bilginizi artırmanız lazım. Mesela kişi oyun indirmek istiyor. Torrent üzerinden GTA 5 indirmek istiyor. Dosya boyutu 10MB. Böyle bir oyunun boyutunun 10MB olması imkansız.  Bunu bilse o dosyadan uzak duracak ama bilmediği için indiriyor ve Bumm. Virüslendiniz.

    İlerde bu tür sorunlar yaşamamak için;

    • Bilgisayarını güncel tut. Windows güncellemerini yap.
    • Crack kullanma. Kullanmak zorundaysan crack konusunda cevrende bilgili biri varsa ondan destek iste. Ya da sanal PC filan kurup crack dosyasını önce orada test et. Gerçi artın bazı fidye yazılımları sanal bilgisayarı algılayıp pasif duruma geçiyor.
    • Bilmediğin sitelerden dosya indirme.
    • Mailine gelen ekli maillerin ekini açma. Tanımadığın kişilerden gelen ekleri açma ya da virustotal.com gibi sitelerde tarat.

    Fidye virüsleri ile ilgili biraz bilgilenmende fayda var: https://uzmanim.net/soru/fidye-virusu-nedir/76177 Bu linkteki yazıyı dikkatlice oku.

     

    murat murat (12492)
    10 ay önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol