bilgisayarıma kimler bağlanıyor?

1

modem arayüzüne girdiğimde unknown adı ile bi bilgisayar simgesi daha görüyorum kendimin dısında. sizde bu bi başkasının modeme bağlandıgına dair bi işaretmi?

 

http://i.hizliresim.com/3ADGqr.png            bu da resmi.

whitemacchiato whitemacchiato (25)
7 yıl önce sordu

  • Mesajıma ilave yaptım, bakarsın. temmuz 7 yıl önce

Toplam 6 Cevap


0

bunu indirince ne işe yarıyor peki tam olarak?

whitemacchiato whitemacchiato (25)
7 yıl önce cevaplandı

    0

    Eğer o bağlantı kendi PC'ne ait bağlantı değilse, evet yerel ağında bir yabancıda var. Ama bu illeki senin "bilgisayarına bağlanması" demek değildir. Bunun için başka şartlarda gerekir. Eğer sen kullanmakta olduğun PC'yi paylaşıma açmadıysan ve karşı bağlantıya izin vermediysen -aynı yerel ağda bile olsa- senin PC'ne ulaşamaz; müdahalede bulunamaz (Bunları izinsiz yapabilmesi için ya senin PC'ye trojan sokması veya başka hacker yöntemlerine başvurması gerekir.).

    Paylaştığın görüntüde muhtemel yabancı bağlantı cihazının (makinesinin/PC'nin) MAC adresi var. Eğer modeminde destekliyorsa bu MAC adresini filtreleyerek yerel (ev) ağına girmesini engelleyebilirsin (yasaklarsın). Bu halde WiFi şifreni biliyor olsa bile bu "yabancı?", bir daha yerel ağına giremez; başka ifadeyle artık senin internetini kullanamaz.

    Edit:

    Hala çözemediysen meseleyi, mekanda birlikte yaşadıklarına (ailen vs) bir sor bakalım senin bilgin dışında yakın komşulardan birine WiFi şifresi vermişlermi? Yada iyi düşün daha önce komşuna sen şifre veripte unutmuş olabilirmisin? Birde WiFi şifreni değiştirerek kontrol et.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Evet sen değilsen başkası wifiden modemine bağlanmış.Wifi şifreni değiştirirsen bağlanan kişinin yeni şifreyi girmesi gerekir yani bağlanamaz.

      ardahd ardahd (631)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        Kablosuz ağınıza cep telefonu ve tablet gibi cihazlarında bağlı olduğunu unutmayın. Kendim için her seferinde mobil cihazları unutup kimmiş bunlar diye araştırmaya girdiğimde kendi telefon ve tabletlerim olduğu ortaya çıkıyor. Aynı durumu yaşamayın :)

        hakan hakan (15409)
        7 yıl önce cevaplandı

        • Aynı şey benim başımada gelmişti, telaşlanmıştım. Daha doğrusu ilk anda şaşırmıştım nasıl olabilir diye. Kontroller yaptım meğer kendi cihazlarımdan biriymiş :) :) temmuz 7 yıl önce
        • @temmuz ama pc simgesi çıkıyor. tebleti unknown algılayıp o şekilde gösterebilir mi? whitemacchiato 7 yıl önce
        • Simge önemli değil ve zaten modem algılama yaparken telefon, tablet veya PC şeklinde algılamaz; bunların hepsinide aynı şekilde bağlantı olarak görür, değerlendirir. temmuz 7 yıl önce
        • Unknown bilgiside çok önemli değil (Belki cihaz frimware ile ilgilidir). temmuz 7 yıl önce

        0

        @hakan hocamın dediği gibi günümüzde artık o kadar cihaz wifi ye bağlanıyorki modeminizde birden fazla cihaz görmeniz bu şekilde düşünmenize sebeb olmuş olabilir.Televizyonlarında Wi-fi ye bağlandığını unutmayın.Yakın zamanda buzdolapları bile Wi-fi ya bağlanacak :) (zaten varda yaygınlaşmadı daha)

        Mac adreslerini takip ederek cihazın ne olduğunu anlayabilirsiniz.Ailenizde ve modeme bağlandığını bildiğiniz tüm cihazların mac adreslerini öğrenin ve not edin.Modem üzerindeki mac ile karşılaştırın.Bu şekilde cihazın ne olduğunu anlayabilirsiniz.

        ismailsarp ismailsarp (6010)
        7 yıl önce cevaplandı

          -1

          Aynı sorunu yaşıyordum çözümü buldum.  

           

           

          selcukulusal selcukulusal (32)
          7 yıl önce cevaplandı

          • Bu tür paylaşımlar kimsenin işine yaramaz. Bir progam linki verecekseniz resmi linkini kullanın. Ayrıca linkte ne var? Bir program mı? Ne işe yarar? Nasıl kullanılır? uzmanim.net!te paylaşım yaparken bunlara dikkat etmelisiniz. hakan 7 yıl önce
          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol