Bilgisayarın Sürekli Kasması ve Açılmaması

0

Merhaba,

Dün buna benzer bir başlık daha açmıştım.Format atınca düzelmişti.Fakat şu an dünkü halinden daha kötü durumda.(Formatta sorun yok)Bilgisayarı açmaşa çalıştığımda disk takılı olmasına rağmen Reboot and Select proper Boot device hatasını alıyorum.Kimi zaman bu hatayı alıyorum kimi zaman ise 5-10 dakika içinde bilgisayar kasa kasa açılıyor.Açıldığında ise programlar yanıt vermeyip kapanıyor,chrome da sayfalar yüklenmiyor,bazen de microsoft windows yanıt vermiyor hatası alıyorum.

Az önce açmaya çalıştığımda da Etkileşimli oturum açma işlemi başlatılamadı.Olay günlüğüne bakın diye bir hata aldım.Bilgisayarımı tam satmak üzereyken böyle bir hale gelmesi kötü oldu.Şimdi yeniden bir masraf daha çıkmadan halledebilir miyim?

ahmetsamil ahmetsamil (268)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Maalesef masrafsız bir çözüm yok gibi görülüyor:

    Reboot and select proper boot device hatasının çözümü nedir? (tıkla)

    Site içi "Reboot and select proper boot device hatası" araması diğer sonuçları (tıkla)

    Aslında HDD Regenerator isimli bir bootable program vasıtasıyla eğer sabit diskinin problemleri bad sector kaynaklı ise bunları düzeltebilir ve sistemini yeniden açılır, çalışır hale getirebilirsin. Ama bu tamirat ile sabit diskin yinede eski haline gelmez, problemler ileride yine nüksedebilir. Eğer dürüst olunacaksa makineyi alacak şahsa bu satış öncesi söylenmelidir. Yada sabit disk yenisiyle değiştirilir.

    HDD Regenerator kullanımı ve download linki (tıkla)

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Bilgisayar açılmıyor.Programı nasıl kurabilirim? ahmetsamil 6 yıl önce
    • Başka bir PC'de download eder ve kurarsın. Sonra bootable bir flash bellek oluşturursun (veya CD) ve sonra bunu bozuk PC'ye takarak bu PC'de boot menüden veya BIOS ayarlarından bu tamir medyasını ilk aygıt olarak gösterip başlatırsın. Sonra verdiğim birinci linkteki anlatıma göre (o anlatımda bana ait zaten) devam edersin. Kolay gelsin. temmuz 6 yıl önce

    0

    Bilgisayarınız açılırken harddiski görmediği için bu sorun  oluyor ne yapmanız gerekir pekiyi

    1 hardisk yerinden oynamış olabilir temassızlık vardır masa üstü ise kablolara bakın soketlerinde oynama  veya çıkma olabilir PC ise  arka kapağını sökerek hardiski yerinden çıkarın temas noktalarını silin yerine takın bios ayarlarından hardiskten bşlayacak şekilde 1 sıaraya  ayarlayın "First Boot Device" bu en üste olsun kolay gelsin

    candan candan (4301)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol