Bilgisayrada dosyalar açıkken bilgisayarı kapatmak bilgisayara zarar verir mi?

0

Bilgisayarımda dosyalar açıkken skype, chrome, steam v.b dosyalar açıkken pc yi kapatmak bilgisayara zarar verir mi ? Bilgisayarı yavaşlatıyor diye duydum ama tam bilgi için uzmanlara sormak lazım :)

taha18 taha18 (9)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Yavaşlatır.Çünkü o zaman sistemin daha yoğun çalışır ve bilgisyar yavaş kapanabilir. Önerim bilgisayarını kapatırken açık olan programları kapat. Sistemini o zaman rahatlatabilirsin.

    enes7534 enes7534 (13)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Merhaba

      Bilgisayarı kapatmak istediğinizde açık olan tüm programlar otomatik olarak kapanırlar.Ancak bu kapanma normal değil zorla kapanma şeklinde olabilir.Mesela siz chrome de 10 sekme açıkken bilgisayarı kapat derseniz.Chrome istem dışı kapandığından tekrar chromeyi başlatırken size sanki yanlış kapanmış gibi uyarı verebilir ve size tüm sekmelerinizle birlikte geri yükler.Bir diğer örnek olarak ta; steam oyun kurulurken bilgisayar kapanması o oyunun tekrar yüklenmesine yol açabilir ve size zaman kaybı yaşatır.

      Kısacası bilgisayarınız kapanırken sizin yerinize uygulamalarınızı kapatıyor ama bu kapatma zorla kapatma şeklinde olabiliyor.Programlarınız zarar görebilir ve program üzerinde yaptığınız değişikler kaydedilmeyebilir.Bu yüzden bilgisayarınızı kapatmadan önce tüm programları kendinizin kapatmasında fayda var.

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol