Bios Güncellemesi Sonrası Admin Parolası İstiyor

0

Lenovo ideapad gaming 3 model laptobumda biosa şifre koydum, daha sonra güncelleme yaptım. Güncelleme sonrası bios şifresi ortadan kalktı ve şifre artık bios ayarlarına girerken çıkmaya başladı. Ayrıca artık biostan da herhangi bir ayarı değiştiremiyorum, varsayılan ayarlara dahi dönemiyorum. Çağrı merkezini aradım onlar da bir türlü çare bulamadılar. Sizce ne yapmalıyım?
Cihaz modeli IdeaPad Gaming 3-15IHU6 - Type 82K1 Ayrıca şifreyi kaldrımak istediğimde "setup failed system can only disable or clear user password by administrator password" diye bir uyarı çıkıyor. Geçenlerde müşteri hizmetlerini aradığımda bana bios back flash yapmam gerektiğini söylediler. Ama bildiğim kadarıyla bu iş bayağı bir zahmetli görünüyor.

yemre01 yemre01 (1)
7 ay önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Aldığın hataya da bakınca erişimini kısıtlı kullanıcı ile yapıldığı anlaşılıyor. Yani BIOS Admin parolası ile işlem yapman gerekiyor.

    BIOS'da işlem yaparken sana bir kod veriyor mu? ya da Unlock gibi bir seçenek var mı varsa tıkladığında sana bir kod verir o kodu şu sitede arayabilirsin ya da Lenovo servise telefon ederek unlock kodu alabilirsin.

    https://bios-pw.org/

     

    hakan hakan (15424)
    7 ay önce cevaplandı

    • BIOS'ta herhangi bir kod vermiyor ve unlock gibi bir seçenek de çıkmıyor. yemre01 7 ay önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol