C: Diski "Küçültme için seçtiğiniz birim bozulmuş olabilir." hatası alıyorum

1

Öncelikle bütün adminlere ve uzmanim.net üyelerine selamlar.

Burada görüldüğü gibi bu hatayı alıyorum, Komut İstemi'ni yönetici olarak açıp "Chkdsk" yazdım ancak olmadı, Chkdsk komutunun bitişinde bir error veriyor ancak errorun ne olduğunu anlamadığımdan çözemedim sorunu. Lütfen bunun çözümünü bilen var mı?

 

Az önce chkdsk adı altındaki etiketlere baktım, benim CHKDSK C: /F yazmam gerekiyormuş. Öyle yaptım, bilgisayarı yeniden başlatırken Scannig And Repairing diye bir şey çıktı, 30 dakika boyunca %11 de takılı kaldı bende geçtim o ekranı. Windows'a girdim.

mulfucer mulfucer (8)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    uzmanim.net'e hoş geldiniz.

    Aldığınız hata sabitdiskte bozuk alanların olduğunu gösteriyor.

    Bunun için chdsk komutunu denemişsiniz, doğru bir işlem. 

    chkdsk komutunu şu şekilde kullanın:

    chkdsk c: /f /r

    komutu uyguladıktan sonra yeniden başlatıldığında çalışacağına dair bir soru sorar buna onay verin ve bilgisayarı yeniden başlatın.

    /r parametresi ile bozuk alanlar işaretlenir ve okunabilir veri kurtarılır. chkdsk işlemi saatlerce sürebilir. Bu sebepten sabırla bekleyin. Disk üzerindeki veri boyutunun fazlalığı tarama süresinin uzamasına sebep olacaktır. Fakat sabitdiskteki hataları gidermek için en etkili yöntem chkdsk komutudur.

    hakan hakan (15424)
    8 yıl önce cevaplandı

    • Anladım deneyeceğim sonucunu yazarım buraya teşekkürler. mulfucer 8 yıl önce
    • Microsoft Windows [Version 6.3.9600] (c) 2013 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır. C:\Windows\system32>chkdsk c: /f /r The type of the file system is NTFS. Cannot lock current drive. Chkdsk cannot run because the volume is in use by another process. Would you like to schedule this volume to be checked the next time the system restarts? (Y/N) armized 6 yıl önce
    • Bu şek,lde bir hata alıyorum ve hala çözemedim armized 6 yıl önce
    • @armized https://uzmanim.net/soru/the-type-of-the-file-system-is-ntfs-cannot-lock-current-drive-chkdsk-cannot-run-because-the-volume-is-in-use-by-another-process/80401 hakan 6 yıl önce

    0

    Öncelikle efendim az önce eve geldim dün akşam %11'de iken bırakmıştım bu işlemi eve geldiğimde yine disk tamir ekranı çıktı. Bu ekran direk %59'a gelmişti, sonrasında direk Windows 10 açıldı. Tekrar denedim ve aynı hatayı vermiyor düzeldi. Sorun çözüldü.

    mulfucer mulfucer (8)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol