.crypt uzantılı şifrelenmiş dosyalar nasıl açılır?

0

.crypt uzantılı şifrelenmiş dosyalar nasıl açılır?

.crypt uzantılı dosyalar nasıl açılır?

brsozl brsozl (1961)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    .crypt uzantılı şifrelenmiş dosyalar nasıl açılır?

    Emisoft firması tarafından yayınlanan çözüm aracı sayesinde .crypt uzantılı şifreli dosyaları çözmek mümkün. Eğer sizinde bütün dosyalarınız .crypt uzantısı olarak şifrelendi ve açılmıyor ise aşağıdaki adımları izleyerek .crypt uzantılı şifrelenmiş dosyalarınızı çözebilirsiniz.

    Adım 1

    decrypt_gomasom.exe (çözüm aracı) linkine tıklayarak programı indirin.

    Adım 2

    Masaüstünde uzmanim.net adında bir klasör oluşturun. Oluşturmuş olduğunuz klasörün içine decrypt_gomasom.exe (çözüm aracı), bir adet .crypt virüsü ile şifrelenmiş dosya ve bu dosyanın şifrelenmemiş orijinal halini atın.

    ÖNEMLİ: 
    Teknik olarak şifrelenmiş dosyanın orijinal halini klasöre atmak size de saçma gelmiş olabilir. Burada belirtilen durum aslında farklı. Virüs Windows ortamında çalıştığı için Örnek Resimler klasörü de şifreleniyor.

    Örnek Resimler klasörünün içinde bulunan herhangi bir resmi alıp masaüstünde oluşturduğunuz uzmanim.net klasörüne atın. Daha sonra bu resmin bilgisayarınızda şifrelenmemiş orijinal bir hali bulunuyorsa onu da aynı isimle uzmanim.net klasörüne koyun.

    Eğer şifrelenmiş bir adet Örnek Resimler klasöründe bulunan resmin şifrelenmemiş hali bilgisayarınızda yoksa panik yapmayın. Farklı bir Windows işletim sistemine ait bilgisayardan yine aynı şekilde Örnek Resimler klasörüne girerek aynı resmin şifrelenmemiş halini edinebilirsiniz.

    Adım 3

    Toplamda 3 adet dosyanın bulunduğu uzmanim.net klasörüne girin.

    Örneğin Örnek Resimler klasöründen almış olduğunuz resmin ismi uzmanim.net.jpg olsun. Klasörde
    uzmanim.net.jpg.cryptuzmanim.net.jpg ve decrypt_gomasom.exe dosyaları olması gerekiyor.
    Tüm dosyaların eksiksiz ve düzgün bir şekilde masaüstünde bulunan uzmanim.net klasöründe 
    olduğundan emin olduktan sonra uzmanim.net.jpg.crypt ve uzmanim.net.jpg dosyasını birlikte 
    seçerek yürütülebilir decrypt_gomasom.exe programına sürükleyin.

    İşlem aşağıda verilen örnekteki gibi olmalıdır.

    crypt virüsü

    Adım 4

    Adım 3'de yaptığınız işlemler sonucunda decrypt_gomasom.exe programı çalışacaktır. Dosyaları decrypt_gomasom.exe'nin üstüne sürükledikten sonra program UAC izini isteyebilir. Evet e tıklayarak onaylayın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir mesaj kutusu açılacaktır.

    message-box-crypted

    OK butonuna tıklayın.

    Adım 5

    Mesaj kutusunu onayladıktan sonra program açılacaktır. 4. adımda yapmış olduğunuz işlem sayesinde .crypt uzantılı bütün dosyaların açılması için bir anahtar elde ettiniz. Şimdi .crypt uzantısına sahip şifrelenmiş dosyalar için tek bir işlem yaparak bütün dosyalarınızı çözebileceksiniz.

    crypt virüsü

    Add file(s) butonuna tıklayın ve .crypt virüsünün şifrelemiş olduğu dosyaların ana dizini olan örneğin C:\, D:\ gibi sürücünüzü seçin. Bu kişiden kişiye değişecektir. Eğer harici diskinizde bulunan dosyalar da şifrelendiyse diskinizi bağlayıp sürücü harfini girebilirsiniz.

    Adım 6

    Son olarak Add file(s) bölümünden disklerinizi seçtikten sonra sağ alt bölümde bulunan Decrypt butonuna tıklayarak .crypt uzantısına sahip şifrelenmiş bütün dosyalarınızı açabilirsiniz.

    crypt virüsü

    Kaynak: BleepingComputer

    brsozl brsozl (1961)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol