CyberGhost VPN nedir, Nasıl Kullanılır ? CyberGhost 6 sürümü nasıl kullanılır?

2

CyberGhost VPN nedir, Nasıl Kullanılır ?

CyberGhost 6 sürümü nasıl kullanılır ?

CyberGhost VPN ile Türkiye üzerinden yasaklı olan sitelere ulaşmak nasıl yapılır?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    3

    CyberGhost VPN nedir ?

    Cyberghost VPN adından da anlaşılacağı üzere ücretsiz ve ücretli versiyonları olan bir VPN yazılımıdır. Yeni sürümü olan CyberGhost 6 ile arayüzü biraz değişmiştir.Eski kullanıcılar yeni arayüzde nasıl bağlanacaklarını bilemeyebilirler. Aşağıdan CyberGhost 6 sürümünün nasıl kullacılacağı hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

    VPN nedir? Ne amaçla kullanılır?

    VPN yazılımları amacı temel olarak yasaklı, engelli sitelere ulaşmaktır.Ayrıca VPN yazılımları internet üzerindeki trafiğinizi şifrelediğinden Güvenlik ve Gizlilik için de kullanılabilir.

    VPN yazılımları ayrıca internet hızınızı arttırmakta da fayda sağlayabilirler. Özellikle sunucu tabanlı oyunlarda farklı ülkelerdeki sunuculara bağlanmak gerekir. Bu durumda bağlanılan ülke üzerinde konumlanmış bir VPN sunucu düşük ping ve hız anlamına gelir. İnternet hızınızı www.speedcheck.org gibi sitelerde test edebilirsiniz. Speedcheck internet hız testi sağlayan bir sitedir. Speedcheck hem download hem de upload hızınızı ölçerek size bir rapor sunar.

    VPN programları siz ve karşı taraftaki sunucu ile aranızda bir köprü oluştururlar.Örneğin uzmanim.net sitesine girmek istediğinizde sizin isteğiniz ilk olarak VPN sunucusuna iletilir.Ardından VPN sunucusu sizin yerininize uzmanim.net sitesine girer ve verileri alır.Ardından verileri şifreler ve sonra tekrar size gönderir.Bu şekilde siz uzmanim.net sitesine direkt olarak ulaşmak yerine arada köprü olan VPN servisi ile ulaşmış olursunuz.Bu internet hızınızda biraz gecikme yaşatabilir.Ancak bu gecikmeler çok kısadır ve internette gezerken bunu fazla fark etmezsiniz.Ayrıca bu şekilde internete çıkış yaptığınızda verileriniz gizli kalır ve sizin hangi sitelere girdiğinizi VPN servisi haricinde bilinmez.

    VPN programları genelde şu amaçlarla kullanılırlar;

    • Mahkeme kararıyla yasaklanmış sitelere ulaşıken
    • Türkiye'de bazı zamanlarda hızı yavaşlatılan sitelere girerken, Örneğin Facebook, Twitter, YouTube
    • Bağlantınızı daha güvenli ve gizli hale getirirken
    •  

    CyberGhost VPN nedir, nasıl kullanılır ?

    1. İlk olarak şu adrese gidin ve Free Download diyerek CyberGhost yazılımını indirin.
    2. Bilgisayarınızda kurulumu gerçekleştirin.
    3. Ardından CyberGhost VPN uygulamasını başlatın. Program size ücretsiz bir kullanıcı hesabı oluşturacaktır.Bunun için herhangi bir şey yapmanıza gerek yok. Eğer ücretli üyelik almak isterseniz CyberGhost üzerinde bir hesap oluşturabilirsiniz.Bu hesab üzerinden Premium (özel) üyelik satın alırsınız ve Program üzerinden de bu hesaba giriş yaparsanız Premium üyeliğin sağladığı avantajlardan yararlanabilirsiniz. Premium üyelikte daha fazla sunucu ve daha hızlı bir bağlantı hizmeti sağlanır.
    4. Program Arayüzünde Protect my Wifi Connection yazısına tıklayın.
    5. Program bir sonraki adımda size ektra özelliklerin sunulduğu bir ekran çıkartacaktır.Örneğin reklamları engelle (Block Ads) gibi. Tabi bu özellikler ücretli olduğunda ücretsiz versiyon için bu kısımda yapılacak bir işlem yoktur. Start Wifi Protection yazısına tıkladığınızda bilgisayarınız ile VPN arasında bağlantı kurulmaya başlayacaktır. Bağlantı kurulmadan önce geri sayım ekranı ile karşılaşabilirsiniz.Bu da ücretsiz versiyon olduğundan size ücretli almaya teşvik amaçlıdır biraz sabredin :)
    6. Sayım bittikten sonra bağlantı gerçekleşmiş olacaktır. Bağlantının gerçekleştiğini test etmek için tarayıcınızdan ipleak.net sitesine girebilirsiniz.Bu sitede ip adresiniz, hangi ülke üzerinden bağlandığınız ve DNS adreslerinizin bilgileri yer alır.Sitede sizin için farklı bir ülke üzerinden bağlandığınız gözüküyorsa VPN servisi aktif çalışıyor demektir.

     

    Tüm bu işlemlerin ardından CyberGhost VPN servisini kullanarak Türkiye üzerinden engelli, yasaklı sitelere girebilirsiniz.Ayrıca Güvenlik ve gizliliğinizi de koruyabilirsiniz.

     

    Android ve iPhone telefonlarda CyberGhost VPN Nasıl kullanırım?

     

    Android için buradan, iPhone için ise buradan indirme linklerine ulaşılabilir ve telefonunuza CyberGhost VPN uygulamasını kurabilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol