Dell pil şarj etmiyor.

0

Dell inspiron marka laptop bilgisayarın 2 gün önce pil sorunu baş gösterdi. Pilde çalışırken işim bittikten sonra kablosunu takmadan pc yi kapattım ve sabaha kadar da kablosuz kaldı. Daha önce bu şekilde çok kullandım ama sabah kabloyu takınca şarj etmeye başlıyordu bu sefer şarj etmedi. Win8 den win8.1 e yükseltme yaptım. Yükseltmeden sonra mı öncemi bu sorun oluştu bilmiyorum arada yarım 1 gün var çünkü. 
İnternette söylenen yöntemlerin pil çıkarma donanım kaldırma tekrar yükleme pili takma vs tüm versoyonlarını denedim. Ama hala %1 prize takılı. doluyor diyor ama %1 i hiç geçmedi hep böyle ve kabloyu çekip pille çalışmaya devam etmiyor kapanıyor hemen. ne yapabilirim yazılımsal olma ihtimali var mıdır?

tyhn tyhn (16)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Büyük ihtimalle pil ömrünü tamamlamış. Bunun en sağlıklı ve doğru bilgisini BIOS'ta System sekmesi altında Battery Health bölümünden görebilirsin. Buna rağmen bir şüphen olursa çevrende aynı marka/model bir laptop aramalı ve bulabilirsen eğer o laptoptaki bataryayı senin laptopuna (veya tam tersi) takarak kontrol edebilirsin. Bu sana en kesin kanaatı verecektir.

    Dell yetkili servisleri - diğer birçok markada olduğu şekilde- laptop bataryaları için 6 ay garanti süresi hakkı tanımaktadır ve eğer bu süre içerisinde batarya kullanımı belli bir seviye altına düşerse ücretsiz değişim sağlamaktadırlar. 

    Garanti kapsamındaki Dell laptopların eskiden yerinde/laptop sahibinin adresinde bakım ve onarım servisi mevcuttu. Şimdi nasıl bilmiyorum (Telefonla sorulabilir).

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol