doc uzantısı nedir, doc uzantılı dosyalar nasıl açılır?

0

.doc uzantısı nedir?

.doc uzantılı dosyalar nasıl açılır?

.doc uzantılı dosyaları açmak için hangi programlar kullanılır?

damlakoc damlakoc (1391)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    .doc uzantısı nedir? 

    .doc dosya formatı, Microsoft  Word programı ile oluşturulmuş dosyalar için kullanılır.  Microsoft Word, Microrsoft tarafından geliştirilmiş bir kelime işlem programıdır. Microsoft Word programı ile oluşturulup kaydedilmiş dosyaların sonunda .doc uzantısı bulunur.

    Microsoft Word 2007 ve sonraki versiyonlarında Microsoft .docx uzantısını kullanmıştır. Bu nedenle .doc uzantılı dosyalar 2007'den önceki Word programı ile oluşturulmuş dosyalardır. Yani .doc uzantılı dosyalar da .docx uzantılı dosyalar da Microsoft Word dosyasıdır. Eski versiyonlar .doc uzantısını kullanır.

    .doc uzantılı dosyalar metin dosyalarıdır. Bir kişinin size gönderdiği veya internetten indirdiğiniz .doc uzantılı dosyayı açmak için programa ihtiyacınız vardır. Eğer gerekli program bilgisayarınızda yüklü değil ise .doc uzantılı dosyayı açamazsınız.

    .doc uzantılı dosya nasıl açılır?

    Bilgisayarınızda .doc uzantılı bir dosya var ise bu .doc uzantılı dosyayı açmanın en kolay yolu Microsoft Word programını kullanmaktır. Çünkü .doc dosya formatı, Microsoft  Word programı ile oluşturulmuş dosyalar için kullanılır. Bu nedenle de en basit şekilde yine Microsoft Word programı ile açılır.

    Eğer bilgisayarınızda Microsoft Word yüklü değilse, .doc uzantılı dosyayı açmak için alternatif yöntemlere başvurmak gerekir. doc dosyasını açmak için Microsoft Word programını kurmak doğru bir davranış olmayacaktır. Çünkü Microsoft Word ücretli bir programdır ve kurması çok da kısa sürmeyecektir.

    Bunun yerine yine Microsoft'un geliştirmiş olduğu Word Viewer programını kullanabilirsiniz.

    Word Viewer indir linkinden Word Viewer programını indirebilirsiniz. Word Viewer programı Microsoft'un ücretsiz bir programıdır. .doc uzantılı Word dosyalarını açmanıza yazdırmanıza ve kopyalamanıza olanak sağlar. Küçük boyutlu kullanımı ve kurulumu kolay bir programdır.

     

    damlakoc damlakoc (1391)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol