Download Hızım Neden Düşük Olabilir?

0

İyi günler hocalarım :) İnternet hızım 16 mbps olmasına ramen 80-90 kb hız ile indirme yapıyorum. Bilgisayarımdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü modeme bağlı bütün cihazlarda durum aynı.

yusufcb yusufcb (30)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Hız testi - Türk Telekom, ttnet (tıkla)

    Hız testinde problem yok ve bütün downloadlar o hızda, öylemi?

    Eğer tüm downloadlarda hız limiti 80-90 Kb ile sabit ise ve yerel ağdaki tüm istemciler aynı sonuçları veriyorsa geriye sadece modem router kalıyorki bir şekilde buradan hız sınırlaması olmuştur. Bu halde modemi sıfırlayıp yeniden yapılandırmalıdır.

    Fakat ayrıca alttaki hususlarıda göz önünde bulundurarak, bunlarıda değerlendirmek ve gerekirse bu değerlendirmeler ilede çözümler düşünmek gerekir.

    Özetle önce mevcut durumu tam doğru tahlil etmek gerekir.

    Şöyleki;

    Download dosyalarının yüklü oldukları ve paylaşımı sağlanan sunucularına göre download hızları değişir. Birçok site download hız limiti zaten çok düşüktür. Bunların bir çoğunda downloader tarafından ne yapılırsa yapılsın download hızında 80-90 Kb hız limitleri aşılamaz.

    Bazı upload siteleride (turbobit vb) eğer premium üyelik/abonelik yoksa hız sınırlaması yapıyorlar.

    İlk olarak bunlar aklıma geldi. Eğer bunlar değilse ona göre düşünmek lazım (Modem sıfırlama vb).

    Birde Web browser'ların kendilerine ait download manager'larının haricinde sistemde farklı ve bağımsız bir download manager programı bulundurulur (sisteme kurulur), web platformunda yapılan downloadlar sırasında bu download manager'lar tercih edilirse genel olarak download hızlarında artış yönünde farklılıklar olur. Ama bu hız artışlarıda sınırsız ve mübalağalı artışlar olmayıp, bir ölçüde artışlardır; fazla bir fark olması beklenmez.

    En bilinen ve popüler olan windows platformu download manager programı, İnternet Download Manager'dır (Kısaca IDM olarak isimlendirilir); free olmayıp web üzerinden belirli ücretlerle satışları mevcuttur ( Bir senelik lisans 50-55 TL, ömürboyu lisans 70-80 TL gibi veya civarları).

    İnternet Download Manager programı sadece download hızı artışı sağlamaz. Ek olarak download sırasında download'ın bir sebeple yarım kalması veya iradi olarak durdurulması hallerinde -destekleyen sitelerden downloadlarda- kalan yerden download'ın yeniden sürdürülmesi (resume) ve YouTube vb video sitelerinde izlenen video dosyalarının download edilebilmesi gibi çok işe yarayan vede rağbet edilen özellikleride bulunur.

    Download hızın gerçekten olması gerekenden daha düşükmü, test edelim. Aşağıdaki Mictosoft İndirme Merkezi kaynaklı Windows 7 Uptade Service Pack 1 DVD ISO dosyası için download başlatalım. 1.9 Gb boyutludur ama sonuna kadar beklemek gerekmez. Yeterli süre hız gözlemlemesi yaparak download'ı sonlandırabilirsin (iptal edersin).

    Benim 24 Megabit fiber bağlantım var ve hız testlerinde (kablosuz konumda) 21 Megabit civarı sonuçlar almaktayım. Aşağıdaki dosya bende 350-600 Kb/sn hızla download olamaktadır. Karşılaştırmalı değerlendirme yapabilirsin:

    Hız testi için download dosyası Windows 7 Uptade Service Pack 1 DVD ISO (tıkla)

     

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Ben bu testi yaptım hocam buna dayanarak zaten hızım 16 mbps diye belirttim ama download hızım yavaş.

      yusufcb yusufcb (30)
      8 yıl önce cevaplandı

      • Mesajımı edit'ledim. temmuz 8 yıl önce

      0

      o senden kaynaklanmıyor yükleme hızları hep düşük benim indirme hızım 35 mbps olmasına ragmen yükleme hızım 2 mbps oluyor.Bence en hızlı 4.5gdir.

      adana01 adana01 (1)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol