Dpc_watchdog_violation mavi ekran hatası nasıl çözülür?

0

İki hafta kadar Hata kodu DPC_WATCHDOG_VİOLATİON olan bir mavi ekran hatası aldım. Çözümü nedir?

Minidump files: https://drive.google.com/file/d/0B-4nD1a7w8e8TW1CSFAwNl9uWGc/view?usp=sharing

kullanici1 kullanici1 (3)
6 yıl önce sordu

  • Hangi işletim sistemi? "İki hafta kadar" nedir? Cümle tamamlanmamış gibi. Bu hata ile iki hafta öncemi karşılaştın yoksa iki haftadan beri sürekli karşılaşıyormusun? Eksik bilgiler ile çözüm için yeterli tavsiyeler yapılamaz. Ayrıca dmp dosyası değilde mavi ekranın bir görüntüsünü paylaşsaydın herhalde daha iyi olurdu (Ben kendi sistemim ile alakalı olan dmp dosyalarını dahi hiç okumam. Zira çok karmaşık ve zor anlaşılır oluyorlar). temmuz 6 yıl önce
  • Bu arada problemin donanım veya donanım sürücüleri ile alakalı olmalı. İşletim sistemi belirtirsen belki işe yarayabilecek bir çözüm tavsiyesinde bulunabilirim. temmuz 6 yıl önce
  • Ayrıca bazı çok özel konu veya çok yaygın bilinemeyecek gibi ihtiyaçları (programcılık, bazı özel yazılım dilleri veya problem çözümleri vb) haricinde isim belirterek çağrılar yapıp yardım talep etmek, çok doğru bir yol değil diye düşünüyorum. Bahsettiğim çok özel ihtiyaç ve sebepler yoksa problemler ve yardım talepleri site üyelerinin geneline yönelik yapılmalıdır. Zaten ilgili ve bilgili olupta yardım edebilecekler (veya yardım etmeye niyeti olanlar) konuları takiptedir; özel bir çağrıya ve talebe ihtiyaç olmadan yardım için ellerinden geleni yaparlar. temmuz 6 yıl önce
  • @temmuz bu konuda çok haklı. ben mesela oyundan hiç anlamam. Eğer bahsetme işlemi doğru kullanılmazsa cevap alma ihtimalin azalır. Sorulara genel olarak tüm uzman arkadaşlar bakıyor. Zaten bilgileri varsa paylaşıyorlar. alattin 6 yıl önce

Toplam 2 Cevap


0

Bazı çözüm önerilerim şunlardır

1) Denetim Masası'na girin ve sağ üst köşedeki arama bölümüne sorun gider yazıp Sorun Giderme seçeneğine tıklayın ve sol köşeden Tümünü görüntüle deyin. Bu ekrandan sırasıyla şu seçenekleri seçip Windows'un sorunları gidermesini deneyin. 

- Mavi Ekran

- Donanım ve Aygıtlar

- Sistem Bakımı

2) Ekran kartı sürücünüzü kaldırıp sıfırdan siz yükleyin. Bunun için öncelikle Denetim Masası > Program kaldır > bölümünden ekran kartınızla alakalı programları IObit Uninstaller yazılımıyla arta kalan dosyalarıyla beraber kaldırın. 

Daha sonra Aygıt Yöneticisi > Görüntü bağdaştırıcıları bölümünden ekran kartı sürücüsünü "sürücü yazılımını sil" seçeneğiyle birlikte kaldırın ve üreticinizin web sitesinde (AMD veya NVIDIA) tekrar indirin. Sorun çözülürse problem ekran kartı sürücünüzde demektir. 

3) Bilgisayarınızdaki "bu olmasada olur, bunun olmaması bana birşey kaybettirmez" dediğiniz ne varsa (programlar ve dosyalar) hepsini yukarıdaki IObit Uninstaller yardımıyla arta kalan dosyalarıyla beraber kaldırmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

4) Sabit diskinizde bozulma olup olmadığını denetleyin. Öncelikle CMD'yi yönetici olarak çalıştırmanız gerekiyor.

Çalıştırdıktan sonra şu komutu yazın:

chkdsk C: /r /f (C harfi yerine istediğiniz sürücü harfini yazabilirsiniz)

5) Sistem Dosya Denetleyicisi aracını çalıştırın (sfc /scannow)

Her ne kadar hiçbir faydasını görmemiş olsamda tavsiye ettiklerim arasında olan bir CMD komutudur. 

Yukarıdaki işlemler işe yaramadıysa CMD'yi yönetici olarak açıp sfc /scannow komutunu girin. İşlem bittikten sonra sistemi yeniden başlatmanız gerekir.

6) Sistem Geri Yükleme yapın

Yazıda "2 hafta kadar" demişsiniz. Anladığım kadarıyla bu hata uzun zamandır sizde var. İşe yarar mı bilmiyorum ama yinede denemenizde fayda var. 

- Bilgisayarınızın arama bölümüne rstrui yazın. Gelen ekrandan "Farklı bir geri yükleme noktası seç" seçeneğine tıkladıktan sonra karşınıza tarihler gelecek. (Eğer varsa "diğer geri yükleme noktalarını göster" seçeneğini de işaretleyin)

- Buradan en eski tarihi seçerek devam edin. Bir ihtimal işe yarayabilir

7) Windows'u yeniden yükleyin

Benim aklıma gelen çözümler yukarıdaki gibi. Şayet hiçbiri yaramassa Windows işletim sistemini yeniden kurmanızı öneriyorum. Kolay gelsin..

omercik omercik (9418)
6 yıl önce cevaplandı

  • Merhaba bende bu sorunu almaya başladım pc yi yaptırdım ve geldiğinde aygıt yöneticisine baktığımda ekran kartı yoktu bende güncellemek için nvdia nın sayfasında 820m ı indirdim sonra dpc watchdog aldım güvenli modda pc yi açıyorum ekran kartı gözüküyor ama ayarlara ve internete giremiyor ağ ile çalıştır diyincede yardim edin pls kullanici975372 4 yıl önce

0

"Sorun Gider" uygulama ve araçlarına başvurma başta olmak üzere @farurhenho tavsiyelerine bende katılıyorum. Belki sadece sorun gider araçlarını çalıştırmak dahi tek başına çözüm için yeterli olabilir. Denemelisin.

Windows 10 işletim sisteminde "Sorun giderme" araçları toplu olarak nerede bulunurlar, bunlar nelerdir ve nasıl kullanılırlar? (tıkla)

Windows 8 veya Windows 8.1 nasıl onarılır (repair)? (tıkla)

Win7/Vista/WinXP için Microsoft Sorun Giderme Aracı nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

temmuz temmuz (12505)
6 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol