dpc_watchdog_violation sorunu

0

Merhaba,

Bilgisayarımın işletim sistemi windows 8.1 ve bilgisayarımı kapatıp açtıktan sonra hep bu hatayı alıyorum sebebi yada sorununun ne olduğu anlayamadım. Güncelleme yapılıyor yazısı ile karşılaştıktan ortalama 15 saniye sonra açılış ekranı geliyor bilgisayarımın şifresini girdikten bi 15 - 20 saniye daha bekletiyor ve ardından hareket eden herşey donuyor ardından ise Bilgisayarımın bir hata ile karşılaştığını ve hata verilerinin toplandığını yazan bir mavi ekran geliyor karşıma. Bilgisayarım da sistem kurtarma yapmadığım sürece açamıyorum. Her seferinden fabrika ayarlarına dönüyorum ve çok uzun zaman alıyor. Ne yapılabilir.

Bilgisayarıma  malwarebytes yüklüyorum her seferinde.

berk berk (224)
9 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Sorununuza bir çözüm önerebilirim. Fakat mavi ekran hataları birçok hatadan meydana gelebilir.

    1. Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Ayarları yoluna gidiniz ve sol taraftan Güç düğmelerinin yapacaklarını seç'e basınız.
    2. Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir'e tıklayın.
    3. Alt tarafta etkin hale gelen seçeneklerden Hızlı başlatmayı aç (Önerilen) seçeneğinin işaretini kaldırınız ve ayarları kaydedip çıkınız.

    Ayrıca Aygıt Yöneticisi'ni açıp Disk sürücüleri bölümünden Harddiskinize sağ tıklayıp Sürücü yazılımını güncelle deyiniz. Harddiskinizin modelinizin güncel yazılımı indirip kurmak da aynı görevi yapacaktır.

    Bu işlemlerin sorununuzu çözme garantisi yoktur fakat verdiğiniz bilgilere göre işe yarayacağını umuyorum. İşe yaramaması durumunda aşağıdaki başlıkta anlatılanlara göz atmanızı öneriyorum.

    Mavi Ekran Hataları Nasıl Çözülür?

    utkubayat utkubayat (885)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      dpc_watchdog_violation hatası ile ilgili bir kaç çözüm önerisi sunabilirim:

      • Ekran kartınız NVIDIA ve notebook kullanıyorsanız, üretinizin sitesinde sürücü güncellemesi yapın. Eğer masaüstü kullanıyorsanız ekran kartınızın üreticisinin sitesindeki sürücüleri indirin ve yükleyin. NVIDIA sitesi üzerindeki sürücüleri kullanmayın.
      • Nod 32 kullanıyorsanız, sorunun kaynağı Nod32 olabilir kaldırın ve bu şekilde dpc_watchdog_violation hatası alıyor musunuz kontrol edin. Yine aynı şekilde başka anvirüsler de benzer soruna yol açabilir. Kaldırın ve bu şekilde sorun oluyor mu kontrol edin.
      • Bütün sürücüleri güncelleyin.

       

       

      cemkara cemkara (4215)
      9 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol