DroidVPN programı nedir ? Ne işe yarar ? Zararlı mıdır ?

0

Başlıkda da belirttiğim gibi arkadaşlarımdan duyuyorum ne olduğunu pek bilmiyorum açıklarsanız mutlu olurum teşekkürler.

yusufcb yusufcb (30)
9 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Ben farklı bir cevap yazayım. Zira DroidVPN'yi bilmiyorum ama sana ihtiyacını tam ve eksiksiz görebilecek ZenMate'yi tavsiye ediyorum. Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera browser'ları eklentisidir ve ben Chrome ile birlikte uzun zamandır büyük bir memnuniyetle kullanıyorum.

    ZenMate  (Windows):

    Zenmate eklentisi, hem Chromium tabanlı Google Chromeve diğer web tarayıcılarını kullanan hem de Mozilla Firefoxve Opera web tarayıcılarını kullananlar için hazırlanmış proxy eklentilerinden bir tanesi ve çok kolay bir şekilde hem internetteki gizliliğinizi korumanızı hem de engelli internet sitelerine giriş yapabilmenizi sağlıyor.

    Geçmiş senelerde proxy işlemlerini gerçekleştirmek oldukça meşakkatli bir işti ancak Zenmate bunu hem ücretsiz olarak hem de çok kolay kullanılır bir arayüzle gerçekleştirmenize olanak veriyor. Zira eklentiyi Google Chrome, Chromium, Opera veya Firefox tarayıcılarında kullanmak için tek yapmanız neredeyse Zenmate'i yüklemek diyebilirim.

    Bir defa kurulduktan sonra kayıt işlemlerini tamamlıyorsunuz ve daha sonra varolan beş adet proxy ülkesi seçeneğinden bir tanesini seçiyorsunuz. Çünkü bazı web siteleri ülkemize hizmet vermiyorlar veya sadece kendi ülkelerine yahut bölgelerine hizmet veriyorlar. Sitelerin kendilerinden kaynaklanan bu engelin üstesinden gelmek için o ülkeye ait proxy’i seçmek gerekiyor.

    Zaman zaman çok yoğun talep olduğunda yavaşlamaların gerçekleştiği bir gerçek ancak bu durumda ülke değiştirerek hemen yavaşlığa son verebiliyorsunuz. Zaten bir süre sonra anlık yoğunluklar da son bulduğu için standart kullanıcıların web gezintileri sırasında büyük gecikmeler ya da yavaşlıklarla karşılaşacaklarını da sanmıyorum.

    İnternette dolaşırken kişisel gizliliğine değer veren ve engelsiz, sınırsız bir şekilde internetin nimetlerinden faydalanmak isteyenlerin tüm web tarayıcılarında kullanabilecekleri kaliteli bir eklenti olması nedeniyle herkesin bilgisayarında yedekte bile olsa durması gerektiğine inanıyorum. Fakat proxy özelliğini kullandığınızda internete o ülkede giriyor göründüğünüzü ve bu nedenle konum tabanlı internet servislerinde değişiklikler meydana gelebileceğini de eklemeden geçmeyelim.

    ZenMate nedir, nasıl kullanılır (Geniş bilgi - tıkla)?

    İndirme adresi - tıkla

    İndirme adresi, alternatif - tıkla

    Edit: Konuda Android falan geçmediği için DroidVPN'in PC'ler için olduğunu düşünmüştüm. Araştırmadan acele cevap yazmışım. Ben telefonumda (Android) TunnelBear kullanıyorum ve bu uygulamayı türlerinin en iyisi diye biliyorum. Ücretsiz ve 1,5 Gb trafik limitli (Başlangıç 500Mb ve Twit atma şartıyla aylık 1,5 Gb'ta yükseltiliyor).

    Google Play üzerinden indirilebilir ve ücretsizdir. Kesinlikle tavsiye ederim.

    Edit öncesini kaldırmıyorum. Belki ondanda faydalanacaklar olabilir.

     

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

      1

      VPN Nedir?

      VPNVirtual Private Network'ün VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ‘ın kısaltılmasıdır. VPN sayesinde ağlara uzaktan erişim sağlanır. VPN sanal bir ağ uzantısı oluşturduğu için ağa fiziksel olarak bağlıymış gibi görünür. Kısacası Virtual Private Network (VPN), İnternet üzerinden başka bir ağa bağlanmayı sağlayan bağlantı çeşididir. VPN istemcisi, TCP/IP (tünel protokolleri) tabanlı sanal bir bağlantı noktasına sanal bir arama gerçekleştirir. VPN istemcisi, İnternet üzerinden bağlantı kurmak istediği kaynakla sanal bir noktadan noktaya bağlantı kurar, kaynak ya da uzaktan erişime geçmek istediği sunucu kimlik bilgilerini kontrol eder ve doğruladıktan sonra VPN istemcisiyle uzaktan erişime geçtiği sunucuyla veri akışı gerçekleşir. Veriler, akı sırasında noktadan noktaya bağlantı gibi üst bilgi kullanılarak kapsüllenir. Üst bilgi verilerin bitiş noktasına erişimleri için paylaşılan veya ortak ağ üzerinden yönlendirme bilgileri sağlar. Özel ağ bağlantısını taklit etmek için transfer edilen veriler şifrelenir. Bu sayede ortak ağ üzerinden başka kimse tarafından ele geçirilen veriler elde edilemez. [Wiki]

      DroidVPN nedir?

      DroidVPN, android yüklü telefon ve tabletler için tasarlanmış bir VPN uygulamasıdır.

      DroidVPN, telefona veya tablete Google Play üzerinden indirilebilir, yüklenebilir.

      Ayrıca DroidVPN'i buradan  doğrudan indirebilirsiniz.

      QR kkod okuyucu ile aşağıdaki koddan da indirebilirsiniz.
       Droid VPN


      Neden VPN, Droid VPN kullanmalıyım?

      Özellikle yasaklı sitelere giriş ve erişimi engellenen sitelere VPN üzerinden girebilirsiniz. Örneğin Youtube ve Twitter gibi sosyal siteler ülkemizde sıkça yasaklanır. Yasaklı sitelere telefondan veya tabletten girebilmek için Android VPN kullanabilirsiniz.

      Ayrıca VPN bağlantısında bilgiler sunucu ve telefon, tabletiniz arasında şifreli iletilir. Bu sebepten yani güvenlik için e VPN kullanabilirsiniz.

      DroidVPN nasıl kullanılır?

      1. Yukarıdaki linklerden DroidVPN'i indirin ve kurun.
      2. DroidVPN'yüklediğinizde sizden SuperUser izni isteyebilir. İzin verin.
      3. DroidVPN Attemps to create a VPN connection uyarısı verecek "I trust this application' ı seçin. OK tıklayın.
      4. Droid VPN hesap yaratma ekranı gelecek
        Droid VPN
      5. Register a new account dokunun.
      6. Droid VPN formunu doldurun. Geçerli bir mail adresi girin size şifre gönderilecek.
      7. I Accept.... işaretleyin. 
      8. Sign Up Now butonuna dokunun.
      9. Daha sonra DroidVPN giriş sayfasına email adresi ve email adresinize girilen şifreyi girin.
      10. DroidVPN içindeki Açma/kapama dügmesine basın. VPN bağlanacaktır.
      11. Server is full please try again later  mesajı alıyorsanız VPN sunucu dolu demektir. Başka sunucu seçebilirsiniz.
      12. Yukarıda Free Server 1 yazan yere dokunarak farklı ülkelerdeki sunucuları deneyebilirsiniz.
      murat murat (12492)
      9 yıl önce cevaplandı

      • Konuda Android falan geçmediği için DroidVPN'in PC'ler için olduğunu düşünmüştüm. Araştırmadan acele cevap yazmışım. Ben telefonumda (Android) TunnelBear kullanıyorum ve bu uygulamayı türlerinin en iyisi diye biliyorum. Ücretsiz ve 1,5 Gb trafik limitli.. temmuz 9 yıl önce
      • Üstteki mesajımı editledim. temmuz 9 yıl önce
      • Faydalı olmuş yine de :) alattin 9 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol