Ekran kartı fanı çalışmıyor sorunu

0

Bir gün önce kasa temizliği yapmıştım. Ekran kartını söküp fan da ki tozlari elektrikli supurgeyle aldim. (Çok toz yoktu 10 sn gibi bir süre elektrikli süpürgeyi tuttum).Daha sonrasinda bilgisayari açtım.2-3 oyun League of legends oynadım.Ardından kasadan koku geldiğini hissettim.Baktığım zaman ekran karti fani dönmüyordu.Sebebi nedir?Tekrar çalıştırmak için çözüm nedir?

efeoztas06 efeoztas06 (6)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Sen Ekran kartını tamamenmi söktün? Yani ekran kartının kablolarını falan herşeyinimi söktün ? Ekran kartının fan soketinin takılı olduğundan emin ol. ŞU KISIM!

    Bu kısım kasadaki bir tane sokete takılıyor. benim eski bir kasamda bu soket başka bir soket ile birleştirilmiş.

    nvidiagtx nvidiagtx (690)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Ekran kartinda oyle bir soket yok.normal soketinden soktum kabloyla filan ugrasmadim ki zaten ekran karti uzerinde kablo yok .amd radeon hd5500 efeoztas06 6 yıl önce

    0

    Temizlik sırasında olduğuna göre bir şekilde fanın dönmesine engel olacak bir işlem yaptın.  Ekran kartını tekrardan sök ve fanı kontrol et. Hareket etmesine engel olacak bir şey var mı diye yokla. Elinle hafifçe fanı hareket ettir. Aynı zamanda kartı taktığında fana dokunacak kablo vs olmadığından emin ol.

    hakan hakan (15424)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol