Ekran kartımın fanı çok hızlı çalışıyor ve çok ses çıkarıyor

0

Arkadaşlar ekran kartımı ve işlemcimi cumartesi günü bilgisayarcıya götürüp termal macun sürdürüp fanları temizlettim. Temizlettikten sonra 2-3 gündür ekran kartı fanı acayip sesli dönüyor, sesi duysanız normal fan sesi değil bu kamyon bağırır gibi ses çıkarıyor. Ne yapmalıyım? 

ismail113 ismail113 (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Temizlik sonrası fan sesi arttıysa fana sürten, temas eden bir kablo var mı kontrol etmeni öneririm.  Termal macun değişimi yaptırmışsın. Fan sesi çok çıkıyorsa aşırı çalışıyor anlamına gelebilir. Ortam sıcaklığı ne durumda? Yani bilgisayarın olduğu yer çok sıcak mı? Bu durumda da fan çık çalışır. Ortam sıcaklığı azsa daha az fan sesi duyarsın.

    hakan hakan (15424)
    6 yıl önce cevaplandı

    • işlemci fanı da çok hızlı dönüyor 2500 rpm civarı ama ses hiç yok diyebilirim ama işte ekran kartı ses yapıyor ve 55 dereceyi geçmiyor ismail113 6 yıl önce
    • @ismail113 o zaman fan bozuluyor, ömrünü tamamlıyor olabilir (fana sürten bir şey yoksa) hakan 6 yıl önce

    0

    İlk olarak yapılması gereken bencede fan pervanesine bir kablo veya herhangi bir cisim temas ediyormu (sürtünüyormu) ona bakılmalıdır.

    Eğer böyle değilse;

    Ekran kartının fan göbeğini az bir miktarda ince yağ ile yağlarsan işe yarayabilir. Bu yağlama için bir enjektör kullanabilirsin (Eczanelerde satılır ve fiyatı sadece birkaç lira kadardır).

    Ayrıca bu ekran kartı fanı değiştirilebilir bir yapıdaysa doğrudan fanı değiştirme yolunada gidebilirsin (Ama ekran kartlarındaki fanlar genellikle kartın yekpare bir parçası olurlar ve değiştirilmeleri mümkün olmaz).

    Ortam ve kasa içi sıcaklıklarının mümkün mertebe düşürülmeside nispi ve geçici çözümler sağlayabilir.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol