Eset modemde güvenlik açığı telnet

0

Merhabalar bugün Eset antivirüs mobili telefonuma indirdim ve akıllı ev taraması yaptım. Bunun sonucunda Açık ağ hizmetleri başlığı altında :

"Yönlendiriciniz başkaları tarafından kötüye kullanılan ağ hizmetlerini çalıştırıyor. Bu durum, zayıf yapılandırmadan veya güvenli olmayan yönlendiriciden kaynaklanabilir.

Bağlantı noktası:23 

Servis:TELNET"

Diyordu bu nedir hocam allah için bir destek. Bu durum ne anlatmak istiyor hacklenmişmiyim yoksa olası bir ihtimale karşı güvenlik önlemimi almamı öneriyor. Bu bir hack olayıysa ne gibi sorunlara yol açar ?

kullanici760364 kullanici760364 (1)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bu bir hack olayı değil.

    ADSL modemlerin, yönlendiricilerin üzerinde farklı servisler çalışır. Telnet hizmeti de bunlardan biri. Modemine Telnet ile bağlanıp işlem yapabilirsin. 

    Telnet,  Internet üzerindeki bir cihaza TCP/IP protokolü üzeriden bağlanıp işlem yapmanı sağyalan bir protokoldür. Tenet ile modeme bağlanıp modem yapılandırması değiştirilebilir.  Tabi bunu yapabilmek için öncelikle modem kullanıcı adına ve parolasına sahip olmak gerekir.

    Adsl modem marka ve modelini verirsen Telnet özelliğini nasıl kapatabileceğini yazabilirim.  Kapatmasan da bu hacklendin anlamına gelmiyor. Eset sadece seni uyarıyor.

    hakan hakan (15424)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol