Ethernet kablosunu çıkarttığımda bilgisayardan ses geliyor

0

Laptop kullanıyorum. Sabit kullandığım için ethernet kablosu kullanıyorum fps tarzı oyunlar onyadığım için ethernet kablosunu çıkardığım zaman bilgisayardan garip sesler çıkmaya başlıyor ve takılmalar ufak ufak kasmalar oluyor sorun neyden kaynaklanıyor acaba yardımcı olursanız sevinirim.

ashera ashera (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Ethernet kablosu ile bilgisayardan gelen seslerin bir alakası olduğunu düşünmüyorum.  Ethernet kablosunu çıkartırken bir şeyleri oynatıyor olabilir misiniz?

    Bilgisayarda ses çıkartacak iki parça var : Fan ve HDD 

    Eğer HDD, yani harddisk SSD ise ondan da ses çıkmaz.  Genelde ses çıkartan parça fandır. Buna da kablo sürtmesi, fanın artık eskimesi gibi sebepler yol açar. 

    Ethernet kablosunun takılı olmaması bilgisayarı yavaşlatmaz.

    Düzenleme:

    "Ethernet kablosunun takılı olmaması PC'yi yavaşlatmaz" cümlem yanlış anlamalara yol açabilir.  Bilgisayar performansı ile internet performansını ayrı tutarak bunu yazdım. Ethernet takılı olmaması bilgisayar açılış hızını etkilemez, programların çalışma hızını etkilemez. Fakat @temmuz'un belirttiği gibi eğer bir wi-fi bağlantısı ile kıyaslama söz konusu olacaksa ethernet bağlantısı daha sağlıklıdır. Soru içerisinde herhangi bir kablosuz bağlantıdan bahsedilmediğinden bundan bahsetmeye gerek duymadım.

    "kasma" lafı net bir ifade olmadığından burada yazacağımız şeyler yine muğlak kalacaktır.

    murat murat (12492)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Ses meselesi elbette @murat 'ın belirttiği şekildedir. Ethernet kablosunun takılı olup olmamasının PC genel performansı ile bir alakası olmaz, buda doğrudur. Fakat ethernet bağlantısından çıkarak WiFi bağlantısına geçildiğinde internet bağlantısı hızında nispeten bir azalma olacaktır. Böyle oluncada sistemde internet bağlantısını gerektiren işlerde performans düşmesi olabilir, bu normaldir. Bahsedilen takılmalar ve kasmalar bu sebeplerle olabilir.

      Ethernetten çıkınca bu şekliyle performans azalması haliyle işlemcinin daha çok çalışmasına sebep olacak ve böyle oluncada fanlar daha hızlı çalışacaktır. Herhalde bahsettiğin sesler bunlar olmalı.

      WiFi bağlantısının kalitesini yükseltmek bu problemleri en aza indirecektir. Bağlantı kalitesinin artırılmasındada kablosuz ağ bağdaştırıcı sürücüsü temel öneme sahiptir. Doğru sürücü yüklü olmalı ve bu sürücü daima güncel tutulmalıdır. Ayrıca mekanda modem yer değişiklikleri yaparak ve/veya kablosuz bağlantı kanallarında değiştirmeler denenerek (1-13 kanalları arasında genelde en verimli kanallar 1-3-5 ve 11 nolu kanallar olmaktadır. Fakat diğerleride denenmelidir. Zira mekanın mimarisi ve mekandaki eşyaların durumuna göre bu değişebilir) hız artışı ve daha düzgün stablite sağlanabilir.

      temmuz temmuz (12505)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        benim problemimi anladığınızı düşünmüyorum videolu bir cevap atacağım

        ashera ashera (1)
        7 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol