Facebook ve benzerlerinden farklı bir site kurmak isteyen biri hangi üniversite bölümünde okursa AVANTAJLI olur?

0

Facebook, instagram ve benzerlerinden daha iyi farklı bir site kurma hayalim var.

Bu hedefim doğrultusunda katkı sağlayacak dersleri öğrenmek ve çevre edinebilmek için hangi üniversite bölümünde okursam avantajlı olurum?

Bil. Müh. ve Yazılım Müh. en avantajlı olduğunu biliyorum tabiki ama bunlardan başka bölümlerden bahsetmenizi bekliyorum. Örneğin BÖTE'ye girersem hayallerim suya düşer mi? 

(And. L. say. mezunuyum.)

(İstanbul)

gizliuye gizliuye (3)
7 yıl önce sordu

Toplam 2 Cevap


0

Hayalini gerçekleştirmek için illa mühendislik fakülterinden birini okuman gerekmiyor.  Sen işin teknik bölümünde olmayacaksan, projede bizzat kod yazmayacaksan, bilgisayar programcılığı  veya mühendislik okumak zorunda değilsin.  Elbette işin mutfağını öğrenmek için böyle bir düşüncen varsa programcılık veya mühendislik (bilgisayar, yazılım) okuyabilirsin. BÖTE pek uygun değil.  Maalesef yazılım mühendisliği bile yeni sayılabilecek bir bölüm, çok fazla alakalı bölüm  yok.

Tamamen alakasız bir bölüm okuyarak bir yandan da kendini geliştirebilirsin. Yazılım dünyasında pek çok iyi isim bu şekildedir. Sadece kod yazmayı ve temel disiplinleri öğrenmek için  bilgisayar programcılığı bölümü yeterli.  Fakat sadece hayalindeki projeyi hayata geçirme fikri üzerinden böyle bir eğitim alma düşüncen bana çok sağlıklı gelmedi. 

Kafandaki fikir seni heyecanlandırıyor, keyif veriyor olabilir.  Fakat bu fikri hayata geçirme düşüncesinin sende yarattığı heyecan, işin teknik tarafına girdiğinde kaybolabilir.  Böyle bir karar vermeden önce tavsiyem kendi kendine online kaynaklar üzerinden programlama öğrenmeyi dene.  Sana uygun mu değil mi bunu anlayabilirsin.

Kod yazmak, uygulama geliştirmek gerçekten emek, sabır isteyen bir iştir. Bu işi yaparken keyif almıyorsan devamı gelmez, ya başta ya da yarıda bırakırsın. "Bir kere öğrendim, tamam ben oldum" diyebileceğin bir iş hiç değil. Sürekli kendini geliştirmen, öğrenmen gereken bir iş. Bunu hayatın boyunca yapman gerekecek.

Bunları yazıyorum çünkü kod yazmanın, uygulama geliştirmenin iyi bir kazandırdığı düşüncesi ile bu alanı seçip sonra kendilerine hiç uygun olmadığını fark eden zorla bu bölümleri okuyan pek çok kişi tanıdım. Kod yazmayı deneyimlemeden bu tür teknik bir bölüm seçmeni hiç önermem. Kaldı ki kod yazmak bu işin belki en basit bölümü.  

alattin alattin (16999)
7 yıl önce cevaplandı

    0

    Önceki sorumdan belki hatırlarsınız “Bilgisayardan sıradan insanlara göre fazla, uzmanlara göre az anlıyorum. Kendimi kısa sürede tek başıma geliştirebiliyorum” yazmıştım. İnternetten kodlama da öğrenebilirdim, bana uygun ama bazı etkenlerden dolayı erteledim.

    Hâla erteliyorum çünkü önce bir üniversiteye başlamam gerek. Aslında aklıma site fikri gelmeden önce de hedefleyeceğim puanı belirlemek için bilgisayarla ilgili üni. bölümlerini araştırıyordum zaten.  Bu yıl içinde bulunduğum şartlara BÖTE uyuyordu.

    Sonra aklıma site fikri geldi. BÖTE’de akıbetim ne olur kestiremedim. Kafa dengim insanlarla tanışabileceğim farklı bir bölüm arayışına girdim. Burada sorup görüşlerinizi almak istedim. Önerilerinizi dikkate alacağım.Teşekkürler.

    gizliuye gizliuye (3)
    7 yıl önce cevaplandı

    • İyi projeler bir ekibin işidir. O sebepten güvenebileceğin kişiler tanımaya çalışmak doğru olacaktır. Çoğu zaman bu tür yazılım projelerinde projeyi yasal zeminlere oturtmak, söyleşme yapmak vs bile etkisiz kalıyor. alattin 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol