Fn tuşu aktivasyon kapatma

0

Lenova G500 laptoptan fn tuşları nasıl kapatılır?

murhan47 murhan47 (4)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Merakımı mazur gör neden bu fonksiyonları iptal etmek istiyorsun? İstemiyorsan kullanmazsın, olur biter. :-)

    Eğer kazara veya kendiliğinden bu fonksiyonlar harekete geçebilir şeklinde düşünüyorsan buda mümkün olmaz. Zira -belki böyle bir ihtimalde düşünülerek- Fn tuşuna tek başına bir fonksiyon atanmamış olup ancak bununla beraber (yani + olarak) başka bir tuşta kullanılırsa (F tuşları) ilgili fonkiyonu gerçekleştirir.

    Fonksiyon tuşu (Fn) bios'tan iptal edilebilir:

    Fonksiyon tuşu (Fn) bios'tan nasıl kapatılır (video)

    Videodada belirtildiği gibi fonksiyonlar tamamen iptal edilemeyerek sadece Fn esas tuşu aktif veya pasif duruma getirilebiliyor. Yani F fonksiyon tuşları normalde Fn tuşu ile kullanılabilirken Fn tuşu pasif hale getirilerek F fonksiyon tuşlarının kendi başlarına kullanılabilir olması sağlanabilmektedir.

    Fonksiyonları tamamen iptal etmek ise gereksiz ve anlamsız olmakla birlikte belki windows kurulumunda anakart (chipset) driver'larını kurmayarak sağlanabilir. Bu konuda emin değilim ve driver kurulumlarının -başka fonksiyonlar sebebiylede- mutlaka kurulması gerektiğini düşünüyorum.

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

    • cevabınız için teşekkür ederim. Merak etme konusunda haklısın ilk başta bende merak ettim. Olay arkadaşımın oyun oynarken li f1 f2 tuşlarını kullanırken fn ile birlikte kullanmak zorunda olmasından kaynaklı. murhan47 9 yıl önce
    • İyi ve keyifli oyunlar :-) temmuz 9 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol