Gönderilen e-mailin gönderilen postalar kısmında gözükmemesi

0

Bazen internet sitelerinin iletişim kısmından ilgili kurum ya da kişilere kendi gnail adresim ile e-mail atıyorum.E-mail başarılı bir şekilde gönderiliyor.

Neden gönderdiğim e-mailler gmail hesabımın gönderilen e-postalar kısmında gözükmüyor?

researcher researcher (17)
7 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    1

    Sitelerin iletişim bölümlerinde genelde iletişim formu bulunur. Bu formları kendi bilgileriniz ile doldurup gönderiyorsanız, örneğin adınızı, email adresinizi ve mesajınızı yazıp (örneğin uzmanim.net iletişim formu) bu gönderilen mailler sizin gönderilen kutunuza düşmez.

    Bunun sebebi aslında gönderilen email sizin hesabınız üzerinden gönderilmez. İletişim formunun sunucu taraflı kodlarında kendi sunucularına ait gönderici bilgisi vardır ve o bilgiler ile mail gönderilir.

    Yani aslında siz sadece bilgilerinizi bırakıyorsunuz, gönderim o formun arka planında kodlar içerisinde bulunan başka bir email hesabı üzerinden yapılıyor.

    hakan hakan (15394)
    7 yıl önce cevaplandı

    1

    Sizin internet sitelerinde kullandığınız iletişim kısmında genelde bilgi amaçlı olarak mail adresiniz istenir.Yani siz oraya aslında mail adresinizle e posta atmış olmazsınız.Site sahiplerinin sizden e posta adresinizi isteme amacı da size ulaşmaktır.

    Gönderdiğiniz e-postayı, gönderilen kısımlarında görmek isterseniz kullandığınız mailin istemcisini kullanmak durumundasınız.Örneğin gmail için gmail.com veya microsoft outlook kullanırsanız mail adresiniz ile e-posta göndermiş olursunuz.

    Gönderdiğiniz maili istemci oturumu ile (örneğin gmail.com veya microsoft outlook) üzerinden yolladığınızda gönderilen kutunuzda görünmesi gerekir.

    Daha detaylı bilgiyi @hakan ve @murat hocalarımız verebilirler.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      1

      Merhaba,

      Web sitelerin iletişim bölümlerinde yer alan bilgileri doldurduğunuzda gmail'in kendisini kullanmadığınız için bunu algılayamıyor ve gönderilenler'de gözükmüyor. Yani bu tamamen web sitelerin iletişim bölümünde'ki yazılım bölümü ile alakalı bir durum. Gmail sadece iki taraf arasında(siz ve web site sahibi) köprü sağlıyor. 

       

      notify notify (538)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        Anladım teşekkürlerimi sunuyorum. :)

        researcher researcher (17)
        7 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol