Google Chrome güncelleme sorunu (Güncelleme başarısız oldu (hata: 3), Güncelleme denetimi başlatılamadı (hata kodu 3: 0x80080005).

5

Google Chrome Güncellemek istediğim zaman hata alıyorum Güncelleme başarısız oldu (hata: 3)Güncelleme olup olmadığı kontrol edilirken bir hata oluştu: Güncelleme denetimi başlatılamadı (hata kodu 3: 0x80080005).

dvdn dvdn (-103)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Google Chrome de bu güncelleştirmeler nedense çok sorun yaratıyorlar.Diğer tarayıcılar da güncelleme sorununa neredeyse rastlamadım.

    Google Chrome de yaşanın sorunun sebebi yüklediğiniz eklentiler veya bilgisayarınıza bir zaman bulaşmış bir zararlı yazılımın bıraktığı bir etki olabilir.

    Çözüm 1: Regedit ayarları üzerinden Update değerini düzeltmek

    1: Başlat a gelin ve Çalıştır'a tıklayın. (Windows+R tuşuyla da direkt olarak çalıştır ı açabilirsiniz)

    2. Ardından açılan kutucuğa regedit yazın ve aşağıdaki yolu takip edin.

    3. Aşağıdaki anahtar yoluna gidin ,

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Google\Update


    ve Update klasöründeyken sağda gözüken ; UpdateDefault 'a çift tıklayın 0 değerini 1 yapın ve kaydedin.

    Chrome tarayıcısını yeniden başlatın.

    Çözüm 2: Chrome bilgisayarınızdan tamamen silip yeniden yüklemek

    Not: Bu işlemden sonra Chrome sıfırlanacağından yer imlerinizi kaybedeceksiniz.Yer imlerini google silmeden önce Chrome üzerinden Ayarlar bölümüne tıklayarak Yer imlerini içe ve dışa aktar seçeneğinden kolayca yedekleyebilir ve geri yükleyebilirsiniz.

    Güncelleme sorunlarının çözüm olmadığı durumlarda tamamen silip yeniden kurmak sorununuzu düzeltecektir.

    Chrome yi bilgisayarınızdan tam anlamıyla silmek için;

    1.Denetim masasında Program Kaldır bölümüne gidin ve Google Chrome yi kaldırın.

    2. Kaldırma işlemi sonrasında yeniden yükleme yapmadan önce Chrome nin bilgisayarımızda saklanan artık dosyalarını da silmemiz gerekiyor.Aşağıdaki klasör yoluna gidin ve Google klasörünü silin.

    C:\Users\[Kullanıcı Adınız]\AppData\Local

    3. Bu işlemlerden sonra Chronme yi bilgisayarınızdan tam olarak silmiş oldunuz şimdi Google Chrome yi indirip tekrar yükleyin.

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

    • O zaman şu şekilde yapın, programı manuel olarak silin.Yani Program files içindeki google klasörünü silin, ayrıca üstteki mesajda gösterildiği gibi " C:\Users\[Kullanıcı Adınız]\AppData\Local " yolundakinide silin.Ardından tekrar yükleme gerçekleştirin. ismailsarp 8 yıl önce
    • Bilgisayar kullanıcı hesabınız bir yönetici hesabı mı.Yoksa sizin daha üst yetkiye sahip bir yöneticiniz mi mevcut? Eğer yönetici var ise bu yetkiyi ayarlayamayabilirsiniz. Ancak bir yönetici iseniz bunu kolay bir şekilde ayarlamanız gerekiyor.Klasöre sağ tuş tıklayın, özellikler deyin, ardından güvenlik sekmesine gelin.Güvenlik sekmesinde kendi adınız yok ise ekle diyerek adınızı yazın, adları denetle butonuna basın ve adınızı ekleyin.Ardından aşağıdaki izin ver kutucuklarının hepsini seçin.Tamam a basın.Bu işlemi de yapamazsanız ilk olarak sahipliği ayarlamanız gerekiyor olabilir.Tekrar klasöre sağ tuş özellikler dedikten sonra güvenlik sekmesine gelin.Aşağıdaki Gelişmiş butonuna tıklayın.sahibi değiştir butonuna tıklayın ve ismini yazıp adları denetle butonuna tıkladıktan sonra isminizi ekleyin.İsminizi ekledikten sonra "Nesnelerin ve Alt kapsayıcıların sahipliğini değiştir" seçeneğinide seçerek tamam a tıklayın.Bunları sizin yönetici iseniz değiştirmeniz gerekiyor.Değiştirme de sorun yaşıyorsanız kullanıcı hesapları bölümünden hesabınızın türünü gözden geçirin. ismailsarp 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol