Google drive üzerinden paylaşılmış bir dökümanı paylaşma

0

Deneme yaparak google drive üzerinden bir dosyayı paylaşıma açıp diğer google drive hesabımdan paylaşılmış  dökümanı google drive hesabıma ekledim.Sonrasında paylaşılan dosyayı silince paylaştığım dökümanda silindi.Bu hep böylemidir?

Yani dosyanın ben de durması için dosya sahibinin dosyasını sürekli tutmasımı gerekiyor?

researcher researcher (17)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Muhtemelen evet, aslında sizin yaptığınız kısayol oluşturma gibi düşünülebilir.Siz paylaşılan dosyayı tekrar yükleme yapmadan kendi hesabınıza eklediniz, bu dosya sizin hesabınızda görsel olarak gözükse de kaynağı aslında ilk upload ettiğiniz hesap oldu.

    Bu durumda iki hesaba da ayrı upload etmeniz gerekecek.Bu şekilde dosyalar birbirlerinden bağımsız olacaklar.Şu şekilde anlayabilirsiniz.Dosyayı ilk yüklediğiniz hesabı paylaşmaya çalışın size verilen url yi not alın.Ardından diğer hesabınızda eklediğiniz dosyanın url sine bakın.İkisinin de aynı olduğunu göreceksiniz.Bunun önüne geçmek için dosyayı indirip ardından tekrar upload etmelisiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Anladım.Zaten dosyayı o an indiremedim için kaybolmaması için kendi diskime kaydedip sonradan indirmeyi amaçlıyordum.Dosyayı o an indirsem pek bir manası kalmaz :) researcher 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol