Google Haritalar çevrimdışı harita indirip internet kullanmadan yol tarifi almak, nasıl yapılır?

0

Google Haritalar çevrimdışı harita indirip internet kullanmadan yol tarifi almak, nasıl yapılır?

Google Haritalar uygulamasını kullanıyorum, uygulama araç ile giderken devamlı internet bağlantısı kullanıyor ve bu da paketimi ve şarjımın çabuk bitmesine neden oluyor.Google Haritalar internet kullanmadan yol tarifi alabilir miyim?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Google Haritalar uygulaması günümüzde oldukça sık kullanılıyor. Eskiden birçok navigosyon programı ve ekstra navigasyon cihazları kullanılırken artık mobil ve tablet cihazlarda bulunan Google Haritalar gibi navigasyon uygulamaları daha çok tercih ediliyor. Mobil ve tablet cihazlarda bulunan uygulamalar sayesinde ekstra bir cihaza sahip olmanıza da gerek kalmıyor.Hem telefon görevini görüyorsunuz hem de navigasyon.Ayrıca mobil ve tablet cihazlardaki en güzel yönlerden biri de uygulamayı her zaman güncelleyebilmeniz, haritaları kolay bir şekilde güncellemeniz ve trafik bilgilerine göre rota değiştirebilmeniz.Bu durumlar ekstra navigasyon cihazları ile yapmak zor ve zahmetli olabiliyor.

    Google Haritalar uygulaması basit ve kullanışlı ancak devamlı internet kullandığından internet paketini ve şarjı hızlı tüketebiliyor.Google da bu durumdan geri dönüş almış olacak ki Google Haritalar uyuglamasında Çevrımdışı alan indirme özelliğini sunmuş.Bu sayede Çevrimdışı harita indirdiğinizde Google Haritalar uygulaması o haritayı hafızasına kaydeder ve sizin onu internet üzerinden indirmeniz gerekmez.Ancak önemli noktalardan biri Çevrımdışı harita indirirken kullanacağınız bölgeyi kapsayan bir harita indirmeniz.Mesela istanbulda yaşıyorsanız istanbul'u kapsayacak bir harita indirebilir ve istanbul da kullanabilirsiniz.İstanbul sınırlarından çıktığınızda cihazınız haritayı hafızasında bulamayacak ve tekrar internetten indirmek isteyecektir.

    Google Haritalar çevrimdışı harita indirip internet kullanmadan yol tarifi almak, nasıl yapılır?

    Google Haritalar uygulaması üzerinden çevrimdışı alan indirmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

     

    1. Google Haritalar uygulamasına Android, iOS gibi herhangi bir cihazdan giriş yapın.
    2. Sol taraftan ekranı çekin veya üstte 3 çizgi şeklindeki butona tıklayın.Açılan menüden Çevrimdışı alanlar kısmına tıklayın.
    3. Açılan ekrandan alt taraftaki + butınuna basın.
    4. Şimdi karşınıza bir harita çıkacak.Burada haritayı yakınlaştırıp uzaklaştırarak kullandığınız bölgeleri belirleyin.
    5. Ardından indir butonuna basın ve indirmeye başlayın.

     

    İndirme ardından seçtiğiniz harita bölümü telefonunuza indirilecek.Bu aşamadan sonra Google Haritalar uygulaması üzerinden yol tarifi almak istediğinizde eğer yol tarifi bölgesi indirdiğiniz harita içinde ise internet kullanımına ihtiyaç olmadan yol tarifi alabileceksiniz.Internet Paketi olmayanlar için tek eksik olacak şey trafik bilgileri internet üzerinden geldiği için trafiği göremeyecek olmak.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol