GWXUX Hatası Alıyorum

0

Merhaba,

Bilgisayarı açtığımda sürekli ''GWXUX'' adlı hatayı alıyorum.

Çözümü nedir ? 

Edit : 

ahmetsamil ahmetsamil (268)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    1- Sistemde derin bir virüs ve zararlı yazılımlar taraması yap.

    Malwarebytes nedir? Malwarebytes nasıl kullanılır? (tıkla)

    Emsisoft Anti-Malware nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    2- C : Windows \ System32 \ GWX \ GWX.exe varsa bunu el ile sil (Silinmezse önce Görev Yöneticisinden kapat ve sonra yine silmeyi dene).

    3- Problem çözülmezse Sistem Geri Yükleme ile sistemi problemsiz çalıştığı bir zamana geri al.

    Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

    Edit: GWX.exe sisteme KB3035583 güncellemesi ile gelmiştir. Bu güncellemeyi sistemden kaldırırsan bir daha belirttiğin hata çıkmaz:

    Güncellemeleri kaldırabilmek için Denetim Masası>Program Kaldırdan Yüklü güncellemeleri göster'e girilir ve oradaki listeden kaldırılmak istenen güncelleme seçilerek devam edilir.

    Not: Önce sistem geri yüklemesi yapılır. Problem çözülmezse belirttiğim güncelleme kaldırılır.

     

    Edit2: GWX ve GWXUX dosyalarını biraz araştırdım. İki değişik bilgiyle karşılaştım. Birincisi Edit1'de sözünü ettiğim şekilde KB3035583 güncellemesine ait bir dosyadır ve güncellemenin kaldırılmasıyla problem düzelir. İkincisi alttaki bilgideki gibidir:

    "

    GWXUX.exe Tanıtım:
    GWXUX.exe Ransomware ailesine ait bir çok zararlı bilgisayar enfeksiyon olduğunu. Genellikle, bilgisayarınızı kötü niyetli Web sitelerini ziyaret ederek, freeware, spam e-postaları ve vb indirme alır. GWXUX.exe, daha da enfeksiyon getirmek ve bulaşıcı siteler için kullanıcı yönlendirme. Ayrıca, hangi kötü onun anında içinde çökmesini işleme PC kaynaklarını bozmak çok tehlikeli değişiklikler yapar.

    GWXUX.exe olarak sadece bunu alacak yararsız ilerlemesi istemci zaman ve o nerede çok fazla rahatsız edici işbirliği özelliklerini sağlamaz. Windows ortamı 's derin entegrasyon Windows işletim sisteminin saldırı için duyarlı olun. GWXUX.exe, tuş vuruşlarını ve online kayıt keyloggers çevrimdışı faaliyetleri kullanımı ve tüm bilgileri göndermek için uzak bilgisayar korsanları da yapar. Ayrıca enfekte bilgisayarın Internet world wide web tarayıcısı dahil olmak üzere tüm varsayılan arka planları değiştirir ve özgürce internet tarama gelen engeller. Sisteminize zarar vermeden GWXUX.exe kaldırın.

    GWXUX.exemümkün olduğunca erken çıkarılması gerekir.

    .."

    "

    ..

    İNFEKTE Belirtiler:
    GWXUX.exe Web siteleri ve güvenilir olmayan ve yanlış değersiz ürünleri için para ödemeye neden olabilir reklam ziyaret etmeye zorlar.
    GWXUX.exe, Internet etkinliği verilerini kaydeder
    GWXUX.exe tarayıcı daha fazla virüs veya Spyware; içeren istenmeyen Web sitelerine yönlendirmek
    Bilgisayarınız çok yavaş hareket ediyor. Bunun nedeni, GWXUX.exe sürekli sisteminizi yavaşlatır. Bilgisayarınızı kapatın ve yeniden başlatmak için de mümkün olabilir.
    GWXUX.exe bir sürü rahatsız edici ticari reklam görüntüler

    GWXUX.exe hızlı bir şekilde kaldırmak için nasıl?
    Adım 1:YAC Dünya Hızlı ve Hafif PC Cleaner yükleyin."

    Edit2 de kopyalayarak aktardığım bilgilerin doğruluğundan şüpheliyim. Zira en altta görüleceği üzere YAC ile temizlemeyi yol olarak göstermektedir ki ben şahsen YAC uygulamasına hiç güvenmem; tersine bilakis bu programın kendisini bir zararlı olarak görürüm.

    Sonuç olarak güncellemeyi kaldırmayı tavsiye ediyorum. Problemin bu şekilde düzelmesi gerekir. Eğer düzelmezse başka çözümlere bakabiliriz.

     

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

    • Virüs taramasını yaptım.Virüs zararlı yazılım vs yok.Bir edit ekledim.Neyi sileceğimi anlayamadım.Yardımcı olursan sevinirim :) ahmetsamil 8 yıl önce
    • Mesajımın altına yeniden bak. temmuz 8 yıl önce
    • Bence önce sistem geri yüklemesi yap. Problem çözülmezse belirttiğim güncellemeyi kaldırırsın. temmuz 8 yıl önce
    • Edit2'den itibaren yeniden okurmusun :) temmuz 8 yıl önce
    • Güncellemeyi nereden kaldırayım.Anlayamadım kusura bakma :) ? ahmetsamil 8 yıl önce
    • Denetim masasında Pogramları uninstall ettiğin ekran var ya.. İşte o ekranın sol tarafındaki bölmede "Yüklü güncellemeleri göster" düğmesine (yazısına) tıklıyorsun ve sistemindeki tüm Microsoft/Windows güncellemeleri liste olarak görünür hale geliyor. O liste üzerinde kaldırılmak istenen güncellemenin üzerine tıklanarak kaldır komutuyla devam ediliyor. Aynen normalde kurulu programları kaldırır gibi.. temmuz 8 yıl önce
    • Onu anladım.Hangi seçeneği kaldıracağımı anlayamadım :) ahmetsamil 8 yıl önce
    • KB3035583 güncellemesini.. temmuz 8 yıl önce
    • Öyle bir güncelleme gözükmüyor orada. ahmetsamil 8 yıl önce
    • Sayfayı aşağıya doğru kaydır. Altlarda olabilir. "Microsoft Windows (KB3035583) için Güncelleştirme" yazılı satır olmalı. temmuz 8 yıl önce
    • Eğer daha önce sistemde bir Microsoft update problemi oldu ise ve sen bunu gerekli yönergeyle kaldırdıysan bu sebeple liste silimişte olabilir (Liste görünüm olarak silinir ama güncellemeler silinmez, aynen kalırlar.). Eğer böyle bir vaziyet varsa IObit Uninstall programıyla üstteki mesajında koyduğun resimdeki GWXUX ve/veya GWX uygulama (exe) dosyalarını hedef göstererek kaldırmayı deneyebilirsin. temmuz 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol