Hangi virüs bulaştığını bilmiyorum ama resimlerimi açamıyorum

0

merhaba Uzmanım.net ailesi pc'me bundan 3-5 ay önce virüs bulaştı ne virüsü olduğunu anlamadım ilk başta, format çözümdür diye format attım. sonra fark ettim ki tüm müziklerim,resimlerim, videolarım açılmıyor, boyut olarak aynı duruyor fakat açılmıyor, daha sonra formlarda google da araştırırken fidye virüsü olduğunu öğrnedim. size açamadığım örnek bir resim göndersem bana yardımcı olur musunuz? Ailemin çocuklarımın resimleri var yılların birikimi yoksa ne filmler videolar ne de müzikler umrumda zaten onları sildim ne olur ne olmaz zaman ilerliyor belki bir çözüm bulunur diye resimleri silmedim.. daha öncede buna ilişkin bir yardım talebinde bulundum sizden ama çözüm olmadı lütfen yardımlarınızı bekliyorum. 

7rgr 7rgr (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Çok geçmiş olsun. Son dönemde bulaşan ve TTNet virüsü olarak adlandırılan virüse, fidye virüsüne maruz kaldıysanız maalesef bunun bir çözümü yok.

    Virüs resimleri, belgeleri, videoları çok güçlü bir şifreleme tekniği ile şifreliyor ve bu şifrenin çözülebilmesi için bir anahtar üretiyor.  Bu anahtara sahip olmadan şifreli dosyaları çözmeniz mümkün değil.

    Bu durumdan etkilenen binlerce kullanıcı var. Fakat henüz bir çözümü yok. Daha önce farklı CrytoLocker virüslerinin şifrelediği dosyalar virüsün sahip olduğu bir açıktan faydalınarak çözülmüştü. Fakat son dönemdeki virüsde bu açık da giderilmiş böylece dosyaların şifrelerinin çözülme şansı kalmadı.

    Bu tür fidye virüsleri ile ilglili güvenlik şirketleri çalışma yapıyorlar fakat somut bir çözüm yok.

    Etrafta pek çok kişi çözüm sağladığını söylüyor ve para karşılığı şifreli dosyaları çözmeyi vadediyor. Lütfen bunlara itibar etmeyin. Bunların pek çoğu dolandırıcı.

    alattin alattin (16984)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol