herdProtect nedir, nasıl kullanılır?

0

herdProtect nedir? herdProtect nasıl kullanılır?

herdProtect nereden indirilir?

herdProtect ücretsiz mi?

alattin alattin (16984)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    herdProtect nedir?

    herdProtect ücretsiz bir anti-malware programıdır.  Windows işletim sistemi için tasarlanmış ve bulut tabanlı çalışan bir uygulamadır. 68 farklı antivirüs ve antimalware tarayıcısını kullanır.

    Cloud tabanlı yapısı sayesinde oldukça az sistem kaynağı tüketir ve hızlı çalışır.  herdProtect anti malware uygulamasının çalışması için internet bağlantısı zorunludur.

    herdProtect’in gerçek zamanlı koruması yoktur. Bunun anlamı herdProtect sadece çalıştırıldığında aktiftir, devrededir. herdProtect ‘i Avast, AVG, Eset Nod 32, Norton gibi gerçek zamanlı koruma sağlayan antivirüs yazılımları ile birlikte kullanabilirsiniz.

    herdProtect hangi işletim sistemlerinde çalışır?

    herdProtect Windows XP, Windows Vista, Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemlerini destekler. Bu işletim sistemlerinin 32 bit ve 64 bit sürümlerinde sorunsuz çalışır.

    herdProtect nasıl çalışır?

    herdProtect tarama motoru bellekte çalışan aktif işlemleri, modülleri, sürücüleri  izlemeye alır. Daha sonra bu işlemleri güvenli bir kanal üzerinden bulut sistemine aktarır ve burada 68 farklı antivirüs ve antimalware ile tarama gerçekleştirir.

    herdProtect nereden indirilir?

    herdProtect web sitesi üzerinde herdProtect’in iki farklı ücretsiz sürümü mevcuttur. Bu ücretsiz uygulamalardan birtanesi Tam(FULL) diğeri taşınabilir (Portable) sürümdür. Aradaki fark taşınabilir sürümün kurulum gerektirmemesidir. Örneğin USB sürücünüze herdProtect taşınabilir (Portable) kopyalayabilir ve dilediğiniz bilgisayarı bununla tarayabilirsiniz.

    herdProtect indirme işlemini aşağıdaki linklerden yapabilirsiniz:

    herdProtect tam sürüm indir

    herdProtect taşınabilir sürüm indir

     

    herdProtect nasıl kullanılır?

    Yukarıdaki linklerden indirmiş olduğunuz herdProtectScan_Setup.exe veya herdProtectScan_Portable.exe dosyasını çalıştırın.

    herdProtect bulut sunuculara bağlanacak ve imza güncellemesi gerçekleştirecektir. Tarama işlemi için internet bağlantısı zorunludur.

    İlk ekranda herdProtect size varsa mevcut antivirüs yazılımlarınızı listeleyecektir.

    1. Scan butonuna basarak tarama işlemini başlatın
       
    2. Tarama işlemi bir kaç aşamadan oluşur. Bu işlemler sırasında sadece bekleyin. Otomaik olarak aktif işlemler taranacaktır. Dilerseniz Stop butonuna basarak taramayı durdurabilirsiniz.

       
    3. Tarama işlemi bittikten sonra karşınıza Please Read ekranı gelecektir. herdProtect tarama işlemini iki aşamada gerçekleştirir. İlk bölüm tamamlandı. Bazı şüpheli dosyalar herdProtect bulut sistemi üzerinde taranmak için kuyruğa alındı. Taramayı tamamlamak için 30 dakika içinde tekrardan herdProtect uygulamasını çalıştırmanız ve tarama işlemini yeniden başlatmanız gerekecek. 2. tarama aşaması çok daha kısa sürecektir. Bu ekranda OK butonuna basın


       
    4. Scan Results ekranı geldiğinde taramanın ilk aşaması bitmiş demektir.
      herdProtect bazen hatalı virüs tespitleri yapabiliyor. Aslında bu durum herdProtect'den değil kullandığı 68 farklı antivirüs motorundan kaynaklanıyor. Bilgisayarınızda virüs tespit edilirse aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Bu durumda eğer listedekilerin ne olduğunu bilmiyorsanız kutuları işaretleyip Remove Check butonuna tıklayabilirsiniz.

    herdProtect anti malware uygulaması 68 farklı antivirüs ve antimalware motorunu kullarak oldukça hızlı bir virüs taraması gerçekleştiriyor.

    herdProtect ücretsiz tek dez avantajı bazen arama motorları false possitive denen yanlış teşhisler gösterebiliyor. herdProtect ile tarama sonrasında virüs olarak tespit edilen dosyaları kaldırmadan önce kaç tane antivirüs programı bunu virüs olarak tespit etmiş bakmanızda yarar var. Sadece 1 tanesi virüs tespit etmişse bu durum hatalı bir teşhis olabilir.

    alattin alattin (16984)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol