Hp G62 Laptopun Ekran Sorunu Nasıl Çözülür ?

0

Hp G62 İ3 işlemci laptopum var. Amd Hd 5470 ekran kartı var. Bilgisayarımı windows 10a yükselterken çöktü. Tekrar windows 7 kurdum. İnternetteki bütün driverleri(Hpnin Kendi Sitesindekileri,Forumlardakini) denedim. Driveri yükledikten sonra windows başlıyoru geçince siyah ekran hatası alıyorum. Pcde iki ekran kartı var. Güvenli modda tekini devre dışı bırakınca oluyor. Sonra baktım forumlara ısıtın felan demişler. Söktüm pcyi. Anakartın her noktasına kadar havya ile ısıttım. Yine aynı. Aygıt yöneticisinde şunlar gözüküyor.

Özelliklerine girdiğimde ise şunlar gözüküyor:




Dxdiag ise böyle.



Eskiden iki ekran kartınıda kullanıyordum. Ne yapmam lazım? Yardımlrını bekliyorum. Şimdiden Teşekkürler
Not: 64 bit PC

furkankekec19 furkankekec19 (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Merhabalar. Öncelikle HP G62 cihazlarının kronik arızası olduğunu belirteyim ekran kartı sorunun. Isıtma olayı doğru fakat hava ile görüntü almak ciddi anlamda çok zor. Varsayıyorum ki görüntü geldi. Fakat kısa süre sonra tekrardan gideceğine emin olabilirsiniz. BGA makinesi ile güzelse ısıtılması lazım. Hatta chipin sökülüp tekrar dizilip takılması lazım. Tabi chip halen sağlam ise görüntü alınacaktır. Aksi takdirde tamamen değişmesi lazım chipin.

     

    Dip Not:  Anakartın heryerine havya ile basmak işe yaramaz. Sadece ekran kartı chipin üzerine kapartmadan sıcak hava üflemesi vermeniz kafi. Misal fön makinası tarzı birşey ile ısıtıp 1 dakika kadar soğuması bekledikten sonra test edebilirsiniz.

    cihankaya cihankaya (1)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Anakartın her noktasına havya ile ısı basmak.. Hangi akla hizmet böyle bir şey yapılabilir. İnşallah anakart bir zarar görmemiştir. Bir daha sakın..

      Senin problemin esas, başka ifadeyle harici ekran kartının sürücüsünün yanlış/uyumsuz bir sürücü yazılımı olarak yüklenmesi (Veya hiç sürücü yüklenmemesi).. Bu, konuya eklediğin Aygıt Yöneticisi görüntüsünde açıkça görülüyor (sarı ünlemli) ve başkada bir problem olacağını hiç düşünmüyorum şahsen (Eğer anakart ısıtmasıyla başka bir zarar meydana gelmediyse).

      Dxdiag görüntülerinde ise bir anormallik yok. Ekran sekmesi altında Intel HD Grafik ekran kartı görülmeside normal. Harici ekran kartı düzgün çalışabilseydi bile bu böyle olurdu. Zira çift ekran kartlı laptoplarda default çalışan ekran kartı dahili ekran kartıdır ve ikinci ekran kartına geçişler alakalı performans ihtiyaçları halinde otomatik olarak gerçekleşir (Bazı sistemlerde manuel olarak harici ekran kartı kullanımı tek ve sürekli halede getirilebilir. Bu durumda dahili ekran kartı devre dışı bırakılır). 

      Tekrar ifade ediyorum, senin sistemindeki problem harici ekran kartının (PCI Express ekran kartının) sürücüsünün yanlış yazılım olarak yüklenmesidir. Doğru sürücü yazılımını bularak sisteme yüklediğinde problem düzelecektir.

      Not: Ekran kartı sürücüsü ararken işletim sistemine (Windows 7 herhalde) ve mimari yapıya (x86 veya x64, Windows 7 herhalde x86 olacaktır) göre olmasına dikkat edilecektir. Eğer doğru sürücüyü bulmakta zorlanırsan bu konuda HP Destek'ten telefon ve/veya e-mail ile yardım alabilirsin. Mutlaka yardımcı olurlar, yol gösterirler.

      Önemli: Laptop ilk haliyle Windows 7 yüklü olarak satın alındıysa o işletim sistemi çok büyük ihtimalle x64 yapılı değil, x86 olarak gelmişti. Haliyle orjinal halindeki sürücünün x86 x64 mimari yapılar için ortak sürücü olma ihtimali çok az ve herhalde x86 destekliydi. Bunu araştırmak lazım. Aksi halde laptop orjinal sürücüsü işe yaramayacaktır (Haliyle HP'nin kendi sitesindeki sürücülerde bu sebeple uyumsuz oluyor).

      Ayrıca x64 destekli Windows 7 sürücüler pek azdır ve belki senin ekran kartı için x64 destekli Windows 7 sürücüsü bulunamıyor. Probleminin sebebi bu olabilir.

      Birde alltaki linke bakarsın, işe yarayabilir:

      HP G62 ekran kartı sorunu (tıkla)

      temmuz temmuz (12505)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol