icloud hesabınız güvenlik nedenlerinden dolayı kilitlendi

0

merhaba elimde kuzenimin bana vermiş olduğu ıphone 4s var. kuzenim ıphone hesabını ve şifresini verdi, ama hesaba girmeye çalıştığımda böyle bir uyarı alıyorum.. kilidi kadırmak için https://iforgot.apple.com/ deki adımları uyguluyorum ve kilidi kaldırmak için bir e posta göndermesini seçiyorum. şimdi sorum şu; bu e posta icloud a mı geliyor? yani nasıl diyeyim ikincil bir e posta olarak belki hotmailini eklemiştir diye düşünüp, kendisinin hotmailini de aldım ve maillere tek tek baktım ama kilidi kaldırma e postası yok. eğer icloud a geliyor ise icloud hesabım kilitli olduğu için hesaba girip gelen maile nasıl bakabilirim? çok karmaşık bir durum içerisindeyim ve o kadar araştırmama rağmen bir çözüm bulamadım. umarım yardım edersiniz.. 

extacy extacy (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    https://iforgot.apple.com/  adresine girdiğinizde apple kimliğinizi girmeniz istenir. Yine aynı ekranda doğrulama kodunu metin kutusuna yazıp devam'a tıkladığınızda, dokunduğunuzda "Hangi bilgileri sıfırlamak istediğinizi seçin" ekranı gelecektir. 

    Bu ekranda "Parolamı Sıfırla" seçeneğini seçin ve devam'ı tıklayın, dokunun.

    "Parolanızı nasıl sıfırlamak istediğinizi seçin"  ekranında "e-posta alın" seçeneğini seçin. Eğer email adresiniz @iCloud.com uzantılı ise o zaman "Güvenlik sorularını cevaplayın" seçeneğini seçerek ilerleyin.

    Bu ekranda zaten size "talimatları uzmanim.net ile biten e-posta adresinize göndereceğiz" gibi bir mesaj gösterilir.

    Eğer girmiş olduğunuz kimlik bilgileri doğru ise o zaman mail adresinize parola sıfırlama linki gönderilir. Mail gönderilen email adresi apple id olarak kullanılan email adresidir.

    Mail adresinize How to reset your Apple ID password. başlıklı bir email gelmesi lazım. Bu emailde  Reset Now linkine tıklarsanız parola sıfırlama işleminiz başlar.

     

    hakan hakan (15424)
    7 yıl önce cevaplandı

    • sanırım beni anlamadınız. yada ben kendimi anlatamadım. mesele şu, ıphone kimliğinin icloud hesabıyla açılmış olduğu için ve icloud hesabının kilitli olduğu için bilgisayardan icloud/maile girip gelen maillere bakamıyorum. dediğim gibi baya karmaşım bir durum. extacy 7 yıl önce
    • Şimdi daha net anlaşıldı. O zaman "Güvenlik sorularını cevaplayın" seçeneği ile devam etmeniz gerekiyor. @extacy hakan 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol