İnstagramda Silinen Direct Mesaja erişim var mı?

0

Merhabalar benim sorum şu; Silinen Direct Mesajlar ve altındaki yorumlara tekrar erişim sağlanabilir mi? Mesela Mahkeme kararı falan çıkarılsa bu mümkün olabilir mi?Ya da telefondan bulunabilir mi? Benim bildiğim Instagram sunucu taraflı bir uygulama olduğu için silinince yok oluyor? Sizce nedir durum? bulunabilir mi?

honor honor (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Sizinde yazdığınız gibi Instagram sunucu taraflı bir uygulama. Bu sebepten silinen mesajlar sunucudan silinir ve arşivlenmez.

    Tabi arka tarafta mutlaka instagram tarafında bu veriler yedeklenir.

    Elbette bu veriler yasal yollar ile alınabilir. Fakat ortada çok ciddi bir suç tanımının olması gerekir. Yoksa "bana hakaret etti" gibi bir suçlama ile bu verileri elde etmeniz mümkün olmaz. Elbette bu sadece bir örnekti. Sizin durumunuzu ifade etmek için kullanmadım.

    Bu tür sunucu taraflı yazılımlar düzenli olarak yedeklenir. Bu sebepten her zaman sunucu tarafında verilerin silinse dahi bir kopyası bulunabilir.

    murat murat (12492)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Teşekkür ederim. Aslında konu boşanma davası. Davalı, eşinin yazışmalarını suç delili olarak görüp erişmek istiyor. bu durumda sizin  söylediğiniz şekilde demekki mahkeme bu yazışmalara örneğin direct mesaj altındaki bi yazışmaya erişebişir. doğru değil mi? 

      honor honor (1)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol